Bilferie 2019 – dag 1

Lørdag 27. juli: Halden – Haukelifjell

Fredag kveld gikk Eileif ut i ferie, og lørdag klokka 1030 kjørte vi ut fra gårdsplassen. Målet for dagen var Haukelifjell, og planen var å ta Moss-Horten-ferja og så kjøre inn på E134. Men det var altfor varmt til å la Nairo sitte i bilen på dekk i en halvtime, og jeg tar han ikke med opp, derfor valgte vi Oslofjordtunnelen og dermed var vi rett på E134.

Jeg hadde laget en tur på cachetur.no med veldig mange flere cacher enn vi kom til å stoppe ved, men bedre å ha med for mange i GPS’en enn for få 😉 Derfor ble stoppene litt spontane, utifra hvilke jeg faktisk hadde lyst til å ta og hvor lenge det var siden forrige stopp. Hadde vi begge vært like ivrige på cachinga hadde det nok blitt vesentlig flere stopp, men jeg får jo ta litt hensyn når Eileif ikke synes det er like moro som meg.

Den første cachen vi stoppet ved fikk faktisk et favorittpoeng av meg, og det gjorde også denne:

Det var ikke noe spesielt med cachen, men jeg falt totalt for den gamle skolebygningen!

Vi måtte også stoppe i Morgedal, Cradle of modern skiing:

Selv om vi har kjørt E134 flere ganger, oppdager man alltid noe nytt når man skal ta cacher underveis. Noen cacher blir arkivert, nye blir lagt ut. Jeg tror jeg med sikkerhet kan si at vi aldri kommer til å gå tomme for cacher å ta langs den veien.

Det ble veldig mange kirker på denne turen, Vinje kyrkje var en av de første og også en veldig spesiell kirke:

Jeg likte både fargen, de sorte og hvite detaljene og formen på kirken. I tillegg var cachen enkel og grei, sånt liker jeg 🙂

Vi brukte god tid videre, men til slutt kom vi oss opp på fjellet, og da dukker jo det ene motivet opp etter det andre. Dette er tatt ved en cache:

Og dette er tatt ved en annen cache:

Vi endte faktisk opp med å sette opp teltet få meter fra nok en cache, for da var klokka blitt såpass mye at det var helt greit å krype i soveposen:

Tannpuss utenfor teltet:

Selv om veien går ikke mange meterne bak ryggen min, så var vi veldig fornøyde med denne teltplassen:

Natta!

Nairo var også klar for senga:

Det ble 12 funn og 1 DNF den første dagen på tur. Og denne delen av turen var liksom mer som en transportetappe, da det var veien rundt Hardangervidda som var hovedmålet for turen, og også å komme oss ordentlig opp på vidda. Derfor var jeg fornøyd med 12 funn, og sovnet uten de største problemene.

8 Comments

 • Tove

  For noen nydelige bilder du har tatt her:) Men aller størst glede var det å se bildet av Vinje kyrkje. Synet av den betyr noe helt spesielt for meg. Blir moro å følge med deg på bilferien din 🙂 Så at det kanskje ikke ble så mye gåing i fjellet.

  • Kjersti

   Tove: Takk! Så koselig at jeg har vært et sted som vekker minner hos deg 🙂
   Det kommer to innlegg til, det vil si to dager, og det ble ikke mye gåing, nei.