Caching, grensetreff og årets nye nisse

I går hadde jeg et par ærender i byen, og ville kombinere det med å cache litt. Første stopp var en butikk i sentrum, det tok ikke lange tiden før jeg hadde funnet det jeg skulle ha der, og så satt jeg kursen mot Rødsfjellet, en liten fjellknaus i sentrum. Der kom det en ny lab-runde for ikke så lenge siden, og det var den som var målet.

En av stoppene var minnestedet etter 22. juli:

Og vips, så var jeg på toppen, med utsikt over sentrum og festningen:

Lette spørsmål på lab’ene og et kjapt funn av bonusen gjorde 6 funn rimelig enkelt.

Dro så videre ut til en av årets adventscacher som har kommet i Halden, og så tok jeg en av fjorårets adventscacher. Planen var 9 funn i går, og dermed hadde jeg bare 1 igjen å ta. Stoppet så for å se etter en mystery, men det var i et veldig mugglerutsatt område, så jeg turte rett og slett ikke å lete. Prøvde meg på nok en cache, som jeg fant, men som jeg ikke rakk opp til. Så var det innom en butikk til, og så ble jeg sittende i bilen for å finne ut hvilken cache jeg skulle prøve på nå. Hadde overført noen ekstra til GPS’en for sikkerhets skyld, blant annet en mystery til, som jeg gikk for. Den var ikke akkurat i noe mindre mugglerutsatt område, men med litt tålmodighet fikk jeg tatt den. Hurra!

Med de 9 funnene, ser årsstatistikken min sånn ut:

Lett merke til antall funn så langt i år. Kanskje jeg bare skulle stoppet her og ikke ta noen flere før 1. januar? 😉

I dag hadde Lisa og jeg avtalt et grensetreff på Berby. Jeg var litt tidlig ute, så jeg plukka opp litt søppel og gjorde meg klar til at Lisa skulle komme:

Det var nesten så jeg glemte å ta en selfie av oss, for skravla vår gikk konstant! Det var så utrolig koselig å skravle igjen, og jeg savner så inderlig å cache sammen henne at det gjør litt vondt i sjela. Men selfie ble det:

Ja, jeg hadde pyntet nisselua med lys for anledningen 😉

Etter nesten halvannen time tuslet jeg tilbake til bilen. Ser at det står en annen bil rett bak meg, og plutselig hører jeg en kjent stemme. Joda, det var A som også skulle på grensetreff:

Hvor stor er oddsen for at vi skulle møtes midt ute i ingenmannsland på en søndag formiddag? Og ta også med i den oddsen at vi tidligere denne uka avtalte å møtes i morgen for å gi hverandre julepresanger. Helt utrolig, og veldig koselig!

Jeg visste at gaven jeg fikk av Lisa i dag ikke var julegave, men førjulsgave. Og jeg visste også at det var min årets nye nisse. Og se bare på denne skjønningen jeg pakket opp da jeg kom hjem:

Den jenta er så flink!

Det er kanskje litt vanskelig å se på bildet, men for meg ser det ut som om han sitter i julegavesekken sin. Og plutselig slo det meg at Lisa kanskje hadde en baktanke med å gi meg akkurat denne nissen. Er det noen av dere som husker denne episoden fra halvannet år tilbake?

Har jeg rett i mine antagelser, Lisa? 😀

Til slutt må jeg bare fortelle at dekoderen vår tok kvelden om onsdag, så både semifinalen og finalen i håndball-EM har jeg sett på pc’en på kontoret istedenfor på tv’en fra sofaen. Posten mener dekoderen blir levert lille julaften og det håper jeg så inderlig, ellers blir det en stusselig jul.

4 Comments

 • boerboelheidi

  Og ikke noe hvitt noe sted 🤔 Begynner å minke på det lille vi har også, vært varmegrader i helgen.
  Fint med grensetreff i disse tider da 🙂 Har lest en del som foregår på grensa rundt omkring, en del av det inkluderer hund 😁
  Ikke verst med så mange cacher 🙂 Jeg trodde jeg hadde veldig få dette året, for ble liksom ikke det helt store, men har passert over 400 dette året. Men må snart ta meg en tur å finne i hvertfall 8 til.

  • Kjersti

   Heidi: Nei, her er det varmegrader i noen dager til, skal visstnok bli minus rundt julaften. Men ikke mer enn -1.
   Det har vært grensetreff både titt og ofte hele korona-perioden, det skjønner jeg godt.
   Åh, du når målet ditt! Jeg skal heie på deg for at du får de siste 8!

 • Lisa

  Haha, ikke egentlig akkurat den episoden. Men den passet veldig godt! Da jeg fikk se den nisseformen var første tanken; DER er årets nisse til Kjersti🤩
  Så kan du fundere selv ut hvorfor☺️

  • Kjersti

   Lisa: Og jeg som var så bombesikker! Nå er du egentlig ganske slem, for nå kommer jeg til å gruble på det i en evighet…. Men nissen er utrolig fin, da! <3