Dekk, konfirmasjon og medhjelper

Som vanlig blir det litt om det meste når jeg skal skrive et innlegg om en hel helg. Jeg kunne selvfølgelig delt det opp i flere kortere innlegg og fordelt det utover flere dager, det kommer egentlig an på hva dere liker. Ett langt med forskjellige ting eller flere korte med én ting om gangen?

Fredag
Jeg hadde et ørlite håp om at sommerdekkene skulle holde ut denne sesongen, men sånn gikk det ikke. Derfor satt jeg her i 15-20 minutter etter jobb om fredag:

Kr. 7.500,- for 4 nye Goodyear sommerdekk, og superkjappe folk som gjorde jobben.

Dessverre siste episode av Med Monsen på villspor på fredagskvelden, har storkost meg med hver episode (bortsett fra den episoden som var viet 100 % til fisking).

Lørdag
Formiddagen var stille og rolig, Nairo var enig med meg:

Så kom helgens høydepunkt, jeg var bedt i konfirmasjon til ei snuppe jeg er veldig glad i! Eileif var også bedt, men han takket nei siden han er i risikogruppa når det gjelder korona. En times tid før jeg skulle dra til selskapet, satt jeg igang med å få på meg festdrakten med alt tilbehør. Eileif sov etter nattjobbing, så jeg måtte klare meg helt selv, og utrolig nok gikk det bra, selv den slitsomme biten med å få snørene til forkleet gjemt under beltet. Så jeg fikk god tid til å ta et par runder med Candy Crush før jeg gikk ut og tok denne elendige selfien, bare for å få vist dere hvordan drakten ser ut med brystkjedet:

Det synes jo ikke godt her heller, og hadde jeg tenkt lengre, skulle jeg brukt selfiestanga mi, men men.

Det flagges for konfirmanten:

Selskapet var på Gamle Prestebakke, og de har en imponerende taklampe:

Etter maten var det tid for fotografering. Jeg tok masse bilder av både den stolte jenta og alle hennes gjester, men siden jeg ikke har bedt om lov til å legge ut annet enn dette bildet, legger jeg ikke ut flere. Men se så fin hun er!

Romeriksbunad etter sin avdøde farmor.

Jeg er altså så utrolig rørt og takknemlig over å bli bedt i konfirmasjon til ei jeg teknisk sett ikke er det minste i slekt med. At de betrakter meg like mye som familie som jeg anser de som familie er så stort for meg at jeg sliter med å setter ord på det. Det var en ære å få være med og feire den store dagen, og jeg storkoste meg fra første til siste sekund <3

Kvelden ble stille og rolig, med Stjernekamp og strikking. Nairo ligger ikke ofte i sofaen hos meg lenger, men i går la han seg til sånn at han hadde snuta helt nede i pleddet:

Skjønner ikke hvordan han fikk puste!

Søndag
Alle mine dager starter grytidlig (våkner tidlig av meg selv, uansett om jeg skal på jobb eller ikke), og normalt sitter jeg foran pc’en i noen timer. I dag ville jeg ha med meg reprisen av gårsdagens Skal vi danse, og den startet kl. 0725. Altfor tidlig for tv-titting, men da ble det et par timer med sløvings og strikking.

Nairo er medhjelper hver gang jeg skal skifte på senga:

Han selv synes han er kjempeflink, jeg vil ikke si meg helt enig 😉 Men det er veldig koselig å ha han der imens jeg holder på, selv om jeg må si “Gå ned!” opptil mange ganger i løpet av de få minuttene det tar å skifte sengetøy :p

Vi tok oss en liten tur langs veien i formiddag:

Og ellers har det vært en stille og rolig dag, akkurat som det pleier å være på søndager.

Om det blir rolig på jobb de kommende tre dagene er jeg rimelig usikker på (eller rettere sagt: jeg er ganske sikker på at det ikke blir rolig på jobb), men stille blir det. Ingen på den ene jobben bortsett fra SFO og et par i administrasjonen, noen få deltakere og administrasjonen på den andre jobben. Bra blir det uansett!

2 Comments

 • boerboelheidi

  Litt surt å kjøpe nye sommerdekk nå, men må man så må man. Sikkerheten først.
  Festdrakten din er utrolig fin, og kjedet gjorde mye med den. Synd du ikke fikk noen til å ta helbilde, men da kommer det neste gang. Forstår du ikke vil vekke Eileif for bilde altså, greit å få hvile.
  Fint bilde av konfirmanten, hvilken bunad er det? Tror ikke jeg har sett den før.
  Jeg prøver å skifte på sengen når Jen er opptatt med andre ting, hun er litt for hjelpsom, og storkoser seg.. 😄
  Var det siste episode med Monsen ja, det hadde jeg ikke fått med meg. Har sett på alle episodene, men syntes egentlig ikke så mye om siste episoden.
  Kommer mye annet nå, men har helt mistet oversikten over hva og når. I går kveld så jeg på alle episodene av Farmen, og kjenner at det er et program jeg sannsynligvis ikke kommer til å se så mye på. Er litt ferdig med det.

  • Kjersti

   Heidi: Helt greit å kjøpe sommerdekk nå, ikke noe problem 🙂
   Takk! Nei, jeg vekket han ikke for et bilde 😉 Men jeg spurte på forhånd om jeg kunne vekke han hvis jeg ikke klarte å kle på meg selv, og det fikk jeg lov til. Heldigvis slapp jeg 🙂
   Står under bildet: Romeriksbunad. Det er så mange bunader og drakter med mye mønster og farger og broderier at denne skiller seg ut i sin enkelhelt. Utrolig fin!
   Siste episode var helt grei, nest siste med bare fisking var dønn kjedelig. Men det er jo fordi jeg ikke er noe glad i fisking.
   Farmen var jeg ferdig med for mange år siden. Det jeg ser på/ønsker å se på er Stjernekamp, Skal vi danse, nå som Monsen er over går jeg over til Landskampen (har ikke sett det før), så skal jeg ha med meg Hver gang vi møtes etter nyttår (ser ikke på det hver sesong, kommer an på hvem som er med), Mesternes mester er en nødvendighet, og så ser jeg gjerne på 71 grader nord kjendis hvis det er noen kjendiser med som jeg liker 🙂