Det går bedre

Og så er snart denne helgen over også. Er jo ikke mer enn noen timer siden jeg dro hjem fra jobb om fredag! Da dro jeg utom Svinesundparken og kjøpte memory foam-madrass til Nairo. Størrelse 60×120 cm, passer perfekt:

Han har en god del ekstra å gå på på hver side. Dere husker sikkert hvor skeptisk han var til den nye, store kurven sin for et års tid siden. Jeg forventet samme reaksjon på madrassen, men der tok jeg helt feil. Jeg rullet ut madrassen på gulvet, han gikk oppå og la seg ned med en gang! Så nå veksler han mellom kurven, madrassen og gulvet, og virker strålende fornøyd.

I går dro Eileif til Sverige og handlet, blant annet Omega3 og en olje med glukosamin til Nairo. Nairo fikk første runde med det i går kveld, blandet inn i våtfôr, og det gikk ned på høykant. Må bare passe på at han ikke blir for bløt i magen.

Jeg dro til byen og handlet i går. Laken til den nye madrassen til Nairo og et par ting til meg. Så kjøpte jeg blomster til pappa, han skulle ha fylt 86 år om torsdag, så jeg var på kirkegården hos han i går. Kjøpte også blomster til mamma og satt hos henne en times tid. Ny runde med opplæring i smarttelefonbruk. Hun sliter med å treffe tastaturet når hun skal skrive sms, så det har hun stort sett ikke gjort siden jul. Men nå fikk hun en pekepenn, og da gikk det mye bedre.

I formiddag gikk Nairo og jeg en tur langs veien. De siste to dagers vind og regn har gjort at så å si all snøen er borte:

Heldigvis gjelder det også all isen! Gårdsplassen var så full av is i går morges at jeg var redd jeg ikke skulle komme meg opp på veien. Nå er det i all hovedsak bart.

Det blåste bra i dag også, her er mister fluffbutt i med- og sidevind:

Hentesveis? :p

Vi prøver å variere underlag så mye som mulig, og nå gleder jeg meg til det blir tørt i skogen så vi kan gå litt der også.

Så hvordan har det gått med Nairo siden røntgingen om onsdag? Vet dere, jeg synes det har gått over all forventning! Han begynner å bli seg selv igjen; en litt grinete, gammel gubbe som kjefter for det minste. Og det har jeg savnet, selv om det til tider er en ørliten smule irriterende 😉 Han kommer opp i 2. etasje og legger seg, han hopper opp i senga og opp i sofaen, men ber om hjelp når han vil ned (står bare og stirrer på oss). Jeg kan ikke si jeg har sett han halte noe særlig i løpet av helgen, men han sukker/stønner når han legger seg ned. I tillegg har han begynt å strekke seg skikkelig igjen, jeg har egentlig ikke lagt merke til at han sluttet med det, men når han gjorde det her om dagen, gikk det opp for meg at jeg ikke hadde sett en skikkelig strekk på lenge, og han har alltid vært flink til å strekke seg.

Så alt i alt synes jeg dette ser positivt ut, og selv om jeg selvfølgelig gjerne skulle tatt forkalkningene for han og selv om jeg vet at han aldri kommer til å bli frisk, så er jeg lysere til sinns nå enn jeg var om onsdag og torsdag.

Så vil jeg avslutte med et par spørsmål, gjerne til dere som har erfaring med hund med forkalkninger:
– Jeg forventer ikke noen stor kuldeperiode igjen denne vinteren. Kanskje noen dager med noen få minusgrader, men ikke mange dager med tosifret minus. Bør jeg allikevel kjøpe et varmedekken til han for å holde hofta varm? Han har underull, men er ikke fullpelset for tiden.
– Jeg skjønner at tiden med å kaste ball med han er over, både ute og inne. Men tennisballen er midtpunktet i livet hans, og jeg får så vondt i mammahjertet når jeg ser han går rundt og leter etter den. Bør han få den tilbake, så han ihvertfall har den? Eller må jeg gjøre meg hard? Gummileker bryr han seg ikke om, og alt som er laget av stoff eller tau tygger han i stykker.

10 Comments

 • Ina

  Godt å høre ?. Jeg ville ha prøvd forsiktig med ballen å se hva som skjer. Kanskje trille den forsiktig bort til han. Nairo er en tøffing ?❤ Klem

  • Kjersti

   Ina: Trilling er sikkert greit, men jeg tenkte mer at han bare skal få ha ballen på gulvet og leke med den selv, han pleier å være flink til det. Klem 🙂

 • boerboelheidi

  Så fint at det går bedre ?
  Nå har jeg ikke så mye erfaring med hund med forkalkning, og Amanda hadde det bakerst på ryggen, så blir kanskje ikke helt det samme. Men vi fikk beskjed om at hun ikke skulle hoppe ut og inn av bil, oppi sofa og ned, og lignende. Vi fikk også tips om ulldekken (hun hadde jo kort pels) og BOT-dekken, BOT-dekken finnes jo i forskjellige “utgaver”.
  De blir ofte mye dårligere når det er kaldt, og de fryser.
  Har du sjekket grønnleppemusling? Alt slik de skal ha i seg er nok uansett lurt å snakke med vet om, i tilfelle det er noe som kan ødelegge for andre ting de spiser, eller som ikke er bra.
  Tennisballer er ikke så bra for tenner, om de gnager for mye på de, vet ikke om det gjelder alle tennisballer. Men jeg hadde ærlig talt hoppet pent over det, og latt han få ballen. Om det ikke er en grunn til det, som jeg ikke har fått med meg?

  • Kjersti

   Heidi: Veldig fint!
   Han viser jo tydelig at han ikke vil hoppe ned. Av og til vil han ikke opp heller, det velger han helt selv. Og å løfte inn og ut av bil er jeg forberedt på hver eneste gang. Jeg var så vidt innom og leste om BOT-dekken her om dagen, men har tydeligvis ikke helt skjønt prinsippet med de før jeg gikk inn igjen og leste nå. Disse varmer tydeligvis av seg selv, imens vanlige dekken holder på varmen hunden avgir. Okay, jeg får høre med veterinæren til onsdag om hva han tenker.
   Nope, hadde aldri hørt om grønnleppemusling før akkurat nå. Skal ha det i bakhodet hvis oljene blir for mye for han, takk! Jeg spurte veterinæren om han kunne få glukosamin og omega3 samtidig som han får sprøytene, og det var ikke noe problem.
   Nairo gnager ikke på tennisballen, han bærer den rundt og kaster den selv. Aller helst vil han jo at vi skal kaste og jage han, men jeg vil ikke at han skal hoppe og sprette og plutselig springe sånn som han normalt gjør med ball. Så det er ikke noen annen grunn enn det.

   • boerboelheidi

    Vi fikk tips om Bot av veterinæren, men jeg hadde sett på de før også. Om jeg ikke husker feil så må det en tilvenning til, men det står nok mer om der man kjøper de. Vet at mange har bra virkning av de, men hunden må jo godta og gå med det også. Ikke alle som liker å ha på deg dekken.
    Ja glukosamin og omega3 er nok trygt å bruke nesten samme hva, tror jeg. Det gjør jo bra for mye. Jen får olje på maten hver dag, uten at hun “trenger” det.
    Om han ikke herjer mye, så tror jeg at jeg hadde latt han få drive litt med ballen selv nå og da. Man vil jo helst gjøre alt man kan for at de ikke skal ha vondt osv, men samtidig må de ha det litt morsomt også. Spesielt når man ser at livet kanskje ikke blir så langt som man skulle håpet på. Men jeg vet om noen hunder som lever veldig bra med forkalkninger og smertestillende, og har levd slik over år. Nairo er jo heldigvis ikke noen tungvekter, de er jo bra i dette tilfellet.
    Håper det går seg til, nå er det jo uansett ikke så lenge til varmere tider.

    • Kjersti

     Heidi: Det må tilvenning til, ja. Og han bryr seg ikke om regndressen, så jeg tror ikke han ville bry seg om dekken heller. Jeg tror jeg ser det an. Nå tror jeg ikke vi får noen flere skikkelige kuldeperioder, så det er kanskje ikke nødvendig med dekken denne vinteren.
     Både glukosamin og omega3 er vel naturprodukter, og da burde de ikke ha noen innvirkning på annen medisinering. Men det er alltid greit å sjekke med veterinær først 🙂
     Det er nettopp det jeg tenker, livskvaliteten hans. Greit at han koser seg ute på tur og får masse inntrykk derfra, men han er jo vant til å ha det gøy inne også.
     Nei, hans 19 kilo er ikke mye 🙂

 • Eva

  Blir spännande att se hur han svarar på Hyloronet, skönt att han ser ut att bli bättre redan ❤

  • Kjersti

   Eva: Jeg er vel mest spent på hvordan magen hans reagerer på olje, han har jo lett for å bli løs i magen. Men så langt ser det bra ut, og det er så godt for mammahjertet <3