Earthcache, shopping, lys og tur

Det er earthcachehelg, derfor dro jeg til Hafslund i går for å ta en av earthcachene der. Det er flere cacher der jeg ikke har tatt, både av type earth og av andre, men jeg trengte ingen funn i går annet enn en earth for å få suveniren, og siden Hafslund er relativt nærme hjemme (ca 50 minutters kjøring), er det greit å la de andre cachene ligge til jeg trenger funn.

Med det været som var i går, skulle jeg ønske jeg trengte flere funn, for det var helt nydelig høstvær, og jeg koste meg hvert eneste sekund jeg var i parken:

Bare se på dette:

Jeg droppet til og med ytterjakka, og gikk kun med fleecejakke. Nydelig!

Måtte handle litt på vei hjem. Stoppet innom Plantasjen for å kjøpe ytterpotter og innerpotter til orkideene mine. Jeg handlet nemlig ny orkidéjord for en stund siden, men har ikke fått pottet de om da jeg ikke har hatt passende potter.

Så en tur innom Sparkjøp, videre til Tistasenteret der jeg var på Normal og apoteket, og så var det Kiwi og hjem. Her er bittelitt av det som ble med hjem:

Barberhøvler fra Normal. Jeg bruker IPL-maskin på leggene, så det er ikke mye jeg trenger høvler til lenger. Derfor gikk jeg for en billig variant istedenfor å kjøpe rådyre blader til høvelen jeg har.
REN ansiktsrens fra apoteket. Jeg har brukt hudpleie fra Pevonia i noen år nå, og jeg er kjempefornøyd, men prisen er fryktelig høy. Derfor har jeg tenkt at ansiktsrens kan jeg gå litt ned i pris på, og selv om den fra REN også er dyr, så er den vesentlig billigere.
Avéne øyekrem fra apoteket. Samme begrunnelse som for ansiktsrensen.
Maybelline FitMe concealer fra Sparkjøp. Har noen mørke flekker i øyekrokene som trenger å dekkes til litt.
Kosesokker fra Normal. Kr. 15,- pr par, kjøpte to par. De røyter som bare det, så de trenger en vask, men de er myke!
Sensodyne Repair & protect fra apoteket. Dette er tannkremen jeg tyr til når isingen er aller verst, og den funker. Problemet med den er at den er så tykk at den tetter igjen rørene på badet, derfor bruker jeg den ikke hele tiden.

I tillegg kjøpte jeg en stor Reese’s peanut butter cup, en pakke med fudge med havsalt, og oxyclean spray på Normal, og to bokser Omega3 multi-kapsler på apoteket. Sistnevnte var det 50 % på, og siden en boks er dyrt, er det greit å kjøpe to når det er halv pris.

Jeg er så glad i solcellelysene jeg fikk av Eileif i fjor, og de står fortsatt ute selv om det snart er tid for å sette de inn. Og det er trist, for det er jo nå på denne tiden av året jeg faktisk får sett på de og sett hvor fine de er, for om sommeren tennes de ikke før jeg er i dyp søvn. Se så dekorativt:

Den fremste har tatt kvelden, vet ikke om det er batteriet eller pæra, vi får bytte til våren.

Like fint vær i dag, så jeg tok med Nairo til Prestebakke for en liten tur. Han blir så lei seg når vi tar på turklær og går uten han, så av og til må jeg ta han med et sted så han får følelsen av tur også, selv om det ikke er lange turene vi går.

For en stund siden skrev jeg om en sti han nektet å gå inn på, i dag tenkte jeg å prøve igjen. Ingen antydning til redsel i dag, han fortsatte fremover som ingenting:

Ulempen i dag var at nesten i bunnen av denne stien, der den går inn på lysløypa på Prestebakke, var det fryktelig bløtt i bakken, spesielt nå som det har regnet litt. Så ikke bare fikk Nairo vasket både føtter og mage, men jeg fikk også vasket både føtter og sko. Hadde ikke valgt rett skotøy, så nå står turskoene mine til tørk 😉

Bursdagsuka mi går nå mot slutten, det føles som om den har vart i minst to uker siden jeg hadde ferie to dager. Helg, én dag jobb, to dager ferie, to dager jobb, og så helg gjør noe med tidsperspektivet 😜

2 Comments

 • boerboelheidi

  I år ble det earthcache suvenir på meg også, tror det er første gang 🤔 Jeg bryr meg fint lite om de cachene, men i sommer har vi tatt noen få. Startet med en som var veldig enkel, og så var det en kirkecache vi var ved som hadde eartcache, så da var det å prøve seg 😂Jeg synes de fleste av de er litt for vanskelig til at jeg “gidder”, men ser jo at noen er litt enklere enn de ser ut som. Nå hadde vi en “like oppi her”, så syntes vi måtte opp å se på den, og prøve å løse den.
  Lurer på om jeg har brukt den tannkremen selv også, men er den virkelig så tykk at den tetter rørene? Har aldri tenkt over slik, men kjedelig om det kan bli en del ekstrajobb med å bruke slik.
  Har tatt inn solcelle belysningen vi også, vil si har ute et par “steiner” jeg ikke bryr meg så mye om. Jeg fikk kjøpt noen nye nå i sommer, så det ble helt fantastisk fint ute her. Det er bare så koselig med slike lys.
  Pussig med Nairo, kanskje det var noe med lukter han ikke likte sist. Vet jeg var borti noe lignende med Amanda i hvertfall. Og siden jeg er lettskremt selv, så tør jeg ikke pushe på for å gå likevel, siden hunden vegrer seg. Plutselig står man øye til øye med en bjørn, villsvin eller noe..

  • Kjersti

   Heidi: Jeg hater earthcacher selv, Raymond sier det så bra når han sier at det føles som om man går opp til eksamen. Men ja, det er heldigvis noen som er rimelig lette, og den jeg tok om lørdag var så lett at alle klarer den.
   Vi har gamle og dårlige rør, så det har nok mye med problemet å gjøre.
   Det er kjempekos med litt lys ute! Gir en utrolig god stemning, spesielt nå som det begynner å bli mørkt så tidlig. Ønsker meg mer belysning, men da helst noe som kan stå ute hele året.
   Det var helt sikker noen lukter. Bjørn har vi ikke her nede, men det kan ha vært villsvin, elg, rådyr, gaupe, ulv eller rev. Og jeg pusher heller ikke, men jeg lar han ikke få viljen sin når han får omtrent panikk, som sist. Jeg bruker mye tid på å roe ned først, før jeg bestemmer at vi skal snu, ikke han.