En feriedag i Elinborgskogen

Jeg har tatt meg vinterferie i dag og i morgen. At jeg tok ferie i dag var ren strategi, for jeg trengte 9 cachefunn på denne datoen, og allerede før klokka 9 i morges satt jeg meg i bilen og kjørte til Elinborgskogen i Fredrikstad. Der er det en trail som Eileif, Nairo og jeg begynte på for nesten nøyaktig 2 år siden, men den gangen satt leggen min en stopper for den turen, så vi fikk bare tatt de 5 første cachene.

Jeg har egentlig ikke hatt lyst til å dra tilbake, men samtidig har det irritert meg litt at jeg har en ikke fullført runde der. Så i går bestemte jeg meg for at den runden skulle tas i dag, og klokka 1035 logget jeg den første av de jeg hadde igjen. Og selv om det egentlig ikke var en kjempespennende runde, så storkoste jeg meg i nydelig vær:

Joda, det var kaldt og det var vind, men det gjorde ingenting så lenge sola skinte.

Etter å ha tatt 4 av cachene i trailen, tok jeg en avstikker til en arkivert cache som jeg håpet var på plass fremdeles. Det var ca 1 km ned til den, og det hadde vært veldig surt å måtte gå 2 km for ingenting, men det veide uansett ganske mye opp at jeg kom meg helt ned til vannet:

Men boksen var heldigvis på plass:

Og jeg bevilget meg dagens første pause med denne utsikten:

Er jo klin umulig å ikke kose seg når man kan se ut over havet, titte på bølger som slår mot et skjær langt der ute, og kjenne sola varme i ansiktet:

Tuslet tilbake opp til trailen og fortsatte utover til et utkikkspunkt som er sånn ca rett over den arkiverte cachen:

Der tok jeg dagens andre pause, satt i sola, spiste en banan, og bare pustet:

Snakk om å ha flaks med været på en av feriedagene!

Så var det samme vei tilbake et stykke, før jeg gikk inn på det siste stykket, hvor de siste 5 cachene lå, 1 av disse var også en arkivert. 16 funn ble det i dag, alle var tradisjonelle cacher, og jeg gikk nesten 1 mil. Kjenner jeg er sånn deilig sliten i kroppen nå i kveld 😍

Feriedag i morgen også, og da skal jeg være i byen klokka 0830, så det blir tidlig opp for å rekke både en tekopp og et par brødskiver før jeg må dra 😊

6 Comments

 • boerboelheidi

  Misunner dere så områdene rundt der, når det er vinter her 😄 Vi er bare i februar, så har vel full vinter minst et par mnd til. Satser på en fin vår, og sommer 😂

  • Kjersti

   Heidi: Nå er det meldt fint en ukes tid fremover, men jeg blir ikke overrasket om det kommer snø noen dager til. Men den blir gjerne ikke liggende, det er det for “varmt” til. Krysser fingrene! 😊

   • boerboelheidi

    For varmt ja 😂 Skal ikke klage på temperaturen jeg heller nå, men vi har hatt -30 i mars før ☹️
    Nå er det meldt om spesielt vær om et par ukers tid, noe kulde fra Sibir, så får se. Tør ikke stole på at det er vår før mai her 🤪

    • Kjersti

     Heidi: Ja, det er jo bare en minusgrad eller to på natta, og så mellom 5 og 10 plussgrader på dagen, så da er det for “varmt” 😂
     Fysj! Jeg håper Østfold ligger i le for den kulda!