En innholdsrik og deilig dag!

I dag hadde jeg flere planer på tapetet, og alt av det koselige slaget! Dét er deilig det, å våkne på morgenen og vite at man bare skal gjøre koselige ting!

Jeg startet med å dra en tur til Gårdsbutiken. Innehaveren, som også har oppdrettet Belger du Nord, har to Finsk Støver-valper for øyeblikket, og de måtte jeg jo hilse på. Man sier jo aldri nei til å hilse på valper, faktisk så spør man alltid om man kan få hilse på valper! 😉

Det er kun to valper i dette kullet, en gutt og ei jente. Her er gutten:

En veldig rolig og koselig gutt, men med pirayatennene så absolutt på plass. Det hadde også den noe mer viltre søsteren hans, her er et lite flatterende bilde av henne:

Herlighet, som jeg lo! 😀

Så dro jeg videre i retning Strömstad. Canada feirer i disse dager 150 år, og Geocaching HQ annonserte for en tid tilbake at de som deltar på et event 1. eller 2. juli får en suvenir. Heldigvis var det en barmhjertig cachevenn som bestemte seg for å arrangere event, og dit ville jeg. Jeg parkerte med vilje et stykke fra eventstedet for så å gå dit og prøve å ta noen cacher på veien. Nå er det ikke lett å finne cacher midt i Strömstad sentrum på en sommerdag, det er jo folk absolutt over alt! Men jeg fikk tatt én, og det var til og med en challenge jeg kvalifiserte for.

Så var det tid for event, og noen hadde tatt både med seg og på seg rekvisitter for å feire Canada:

Det ble et godt oppmøte på rundt 20 personer, slettes ikke verst.

På vei tilbake til bilen fikk jeg tatt to cacher til, så da endte det opp med 4 funn: 1 event, 1 mysterychallenge og 2 tradisjonelle. Gåturen ble på ca 3 km på asfalt i de nye turskoene, og ikke det minste antydning til gnagsår! Måtte det fortsette sånn!

Det har vært fryktelig varmt i dag, og det er ikke lett å mosjonere Nairo i denne varmen. Vi kan jo ikke gå tur midt på dagen, og det er ærlig talt ikke mye energi i han uansett. Jeg tror også han savner armlenet på den gamle sofaen, for han ligger ikke så mye oppe i den nye sofaen, som jo ikke har noe særlig med armlener. Men når jeg tidligere i kveld flyttet på et pledd, så han sitt snitt til å bruke det som hodepute imens Eileif og jeg tittet på tv:

Nå har vi akkurat kommet tilbake fra en liten kveldstur. Temperaturen er i ferd med å gå ned og det er levelig å bevege seg ute både for tobeint og firbeint. Og så er det noe magisk med å være ute når sola fremdeles skinner og månen er oppe:

God natt, alle sammen!

6 Comments

 • boerboelheidi

  Støvere er flotte 🙂 Vi har hatt både finsk og Hamilton, veldig like egentlig. Rart med de rasene man har hatt, de fester seg ekstra.

  Positivt med det nye skoene, er jo ofte først på problemene kommer. Dere har sommer dere også, regner med at fluene ikke er noe problem? Jg holdt på å bli “gal” av de en stund i dag, til og med på fjellet!
  Jeg trives best med å gå om morgenen, så får se om det blir tidlig i morgen også.. greit for Kaos å få ihvertfall en liten tur. Jen kan vi gå med litt ellers også, bare ikke på det aller varmeste. Kaos tåler varmen dårligere.
  God natt til deg også (eller god morgen, alt ettersom) 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Det er alltid stas med de rasene man har hatt selv, ikke noen tvil om det. Og støvere er ekstra flotte når det klør i tennene deres 😀
   Det er fremdeles en mulighet for at jeg får gnagsår av skoene, men jeg pleier som regel å få det på den første turen. Så jeg er veldig fornøyd så langt!
   Så langt har jeg ikke merket noe til fluene egentlig. Men vi har en del klegg her hos oss, og de kan være litt plagsomme på de rette tidene av døgnet…
   Jeg er mest glad i å komme meg ut ved 10-11-tiden, men allerede da er det egentlig for varmt på de varme dagene her nede. Det ser ut som det kan bli litt kjøligere i dag, så jeg tror det blir en liten skogstur på oss.
   God morgen! 😀

 • Eva

  Så kul att få besök av dig i dag ☺Underbar bild på Zaaga ??
  Skorna såg väldigt fina ut, vart har du köpt dem ?

  • Kjersti

   Eva: Zaaga må komme høyt opp på listen over verdens vakreste valper med det bildet der 😀
   De er kjøpt på Outlet-butikken til XXL på Nordby. Veldig gode å gå i! Skal prøve de i skogen i dag.

 • Tove

  Ingen ting er vel så bra som en deilig dag 🙂 Så bra at skoene virker lovende og ikke ga gnagsår.

  • Kjersti

   Tove: Deilige dager burde man hatt mange flere av! 🙂 Veldig bra så langt! Gått 3,5 km i skogen med de i dag. En ørliten antydning til sår bak på foten, helt øverst der skoen slutter, men det er fordi jeg hadde på ankelsokker. Får gå de ut med vanlige sokker 🙂