Første skogstur på evigheter

Snøen og isen denne vinteren har satt en naturlig stopper for skogsturer, ihvertfall for meg som ikke går på ski. I går trengte jeg 8 funn, så jeg utstyrte meg med brodder og dro til Sarpsborg for å ta turen opp på Appelsintoppen:

Første stopp var ved parkeringen, der var det en challenge jeg kvalifiserte for. Så var det bare å begynne å gå, og det tok ikke mange meterne før denne skjønnheten holdt meg med selskap i noen sekunder:

Og noen få meter etter det møtte jeg disse tre:

Moro!

De 4 cachene på vei opp gikk stort sett lett som en plett, heldigvis var de greie å finne selv om det lå en del snø fortsatt.

Oppe på toppen ble jeg møtt av flere gapahuker, flere bålplasser/grilltønner, utkikkstårn og utedo. Et skikkelig fint område!

Godt med informasjon:

Et fryktelig høyt tårn:

Som jeg på ingen måte skulle opp i:

🤣

Cachen fant jeg kun opphenget til, så jeg satt meg ned i sola og priste meg lykkelig for at jeg hadde tatt på meg broddene, for det var is og skaresnø over alt:

Så fikk jeg tatt en multi, før jeg satt kursen ned mot bilen igjen. Siden det bare ble 6 funn der oppe, måtte jeg finne to til. Det er en et par hundre meter i luftlinje fra parkeringen, så jeg tok det jeg håpet skulle være en snarvei, men ble møtt av private hager. Derfor får den cachen ligge frem til brøytekanter og is er borte, så det blir litt lettere å parkere nærmere.

Satt meg så i bilen og kjørte til to av desembers kalendercacher, den første ved Tunevannet:

Teite meg tok ikke på meg broddene for den korte turen, det endte med at jeg gikk ute i 30 cm dyp bløt snø. Men cachen ble funnet og jeg gikk ikke på trynet, så det var suksess. Og jeg klarte å nyte finværet også:

Den siste cachen var en kjapp park&grab, og dermed var dagens mål nådd: 5 tradisjonelle, 1 mystery challenge, 1 multi og 1 letterbox. Og det var SÅ deilig å være ute på tur igjen, selv om det ikke var lange turen! Og det var antagelig bra, for kondisen er på bunnen 😖 Får satse på mange fine turer utover våren, så fort is og snø forsvinner.

4 Comments

 • Tove

  Det var et mektig tårn. Det er tydeligvis ikke mye snø igjen på dine kanter. Morsomt navn på toppen du var på

  • Kjersti

   Tove: Det er bygd som en skjev firkant 🤪
   Joda, det er mye snø her i forhold til hva vi er vant med. Men nei, det er ikke mye snø her i forhold til andre steder 😉
   Sikkert mange som spiste appelsin der oppe en gang i tiden, og så ble det bare hetende Appelsintoppen.

 • Tove

  Vet det er noe som heter Appelsinlia (tror jeg det var) et sted jeg har vært på skitur med Nøve. Så det er sikkert samme forklaring på navnet.

  • Kjersti

   Tove: Antagelig. Nå er ikke jeg så glad i appelsin, men det frister jo å ta med når man skal til et sted med et sånt navn 😊