Gratiskonsert på torvet

I flere år har Det norske blåseensemble hatt gratiskonsert på torvet mot slutten av sommeren. Jeg har aldri vært på noen av disse konsertene, før i går. Jeg dro rett til mamma etter jobb og spiste middag der sammen med Eileif, mammas kjæreste og to fra mammas danske “familie”, før jeg fant en parkeringsplass så nært torvet jeg kom. Imens jeg ventet på å møte Solveig og Cecilie, måtte jeg ta bilde av en av de veldig mange solsikkene som smykker byen vår i år:

Det tok ikke lang tid før jeg fikk beskjed om hvor jentene satt, og da var vi for andre helg på rad samlet for konsert:

Vi satt helt bakerst, så det var laaangt frem til scenen, men vi klarte såvidt å se artistene mellom støtta og lydteltet:

Her har jeg zoomet inn på Jannike Kruse og Odd René Andersen:

I tillegg var Hans Marius Hoff Mittet og den lokale unggutten Eilev Elnes Hovengen vokalister, og temaet for kvelden var “A night at the movies”, altså alt fra gamle til nyere låter fra filmens verden. Mye bra, en del jeg aldri hadde hørt før. Og Odd René er jo stort sett alltid bra, uansett hva han synger (noen som vil gjette på hvem som er min favoritt i årets Stjernekamp? 😂)

Konserten startet kl. 2030, men det tok ikke lang tid før mørket senket seg og skapte en helt egen stemning på torvet:

Litt før kl. 23 tuslet jeg gjennom sentrum mot parkeringsplassen, og fikk sånn kjapt knipset dette bildet av festningen og Kongegården:

Kongegården har fasadebelysning som gjør bygningen helt magisk, men jeg tror de bare slår den på til spesielle anledninger.

Jeg var helt kaputt da jeg kom hjem 17 timer etter at jeg dro hjemmefra, men fredagen var koselig på alle måter!

2 Comments

 • boerboelheidi

  Solsikker er så fine 🌻 Hadde en hel “åker” av de en gang.
  Godt å ut på noe en og annen gang. Vi kjørte gjennom Vågå fredag, der skulle Staysman opptre om kvelden, men fristet lite å tilbake der om kvelden, var godt å komme hjem.

  • Kjersti

   Heidi: Kjempefine! Kommunen plantet i fjor også, støtte til Ukraina. Og det er flere bønder som har sådd solsikker langs kanten av åkrene sine.
   Sant, jeg bare blir så himla sliten dagen etter at jeg har vært oppe sent. Men det er absolutt verdt det av og til.