Historien gjentar seg selv…

…når man ikke gjør noen endringer.

La meg først gjøre det klinkende klart at jeg vet at jeg har skyld i dette selv, på alle mulige måter. Det er ingen andre enn jeg som kan, skal eller må ta ansvaret for dette, og dette er ikke et forsøk på å få medlidenhet, det er bare for å forklare tingenes tilstand.

Noen av dere husker kanskje at jeg i mars hadde en hevelse på utsiden av venstre kjeve, innlegget er her. Jeg feiget jo ut og fikk ikke trukket de to tennene, og de sitter fremdeles fin plassert der de alltid har vært. Men jeg har flere tenner som burde vært ute, og mandag morgen merket jeg resultatet av at nok en av de ikke har blitt trukket. Hoven på utsiden av høyre kjeve. Håpet i det lengste at det skulle gå over, men i går morges kapitulerte jeg da jeg så sånn ut:

Ringte tannlegen og fikk en akuttime kl. 0830 som resulterte i penicillinkur og at tanna må ut. Jeg må kvinne meg opp til å trekke den så fort som overhodet mulig. Sukk…

Dro tidlig hjem fra jobb da jeg hadde så vondt at jeg egentlig bare hadde lyst til å gråte, og jeg som aldri sover på dagtid omtrent uansett hvor syk jeg er, sovnet i 2 timer da jeg kom hjem.

Utover kvelden i går ble det bare verre og verre, det var vondt å åpne munnen, og det var sånn pulseringsvondt hele tiden. Tidlig i seng, da så det sånn ut:

Sov ikke spesielt godt i natt, og bestemte meg med en gang jeg sto opp at jeg bare måtte holde meg hjemme i dag. Tannlegen anbefalte at jeg skulle holde meg i ro, men jeg er nå en gang skrudd sammen sånn at jeg aller helst drar på jobb uansett. Men jeg tror det var fornuftig, så kan jeg heller prøve meg pent på jobb i morgen. Bedre med noen timer på jobb enn ingen. Og nå som penicillinen begynner å virke og hvile også gjør sitt, så har det gått bedre utover dagen i dag. Nå ved middagstider så jeg sånn ut:

Selv om det fremdeles er godt synlig, så er det i mine øyne en tilbakegang fra i går, og det er bra! Så nå satser jeg på en god natts søvn og enda mer bedring til i morgen. Og så får vi bare se hvor lang tid jeg trenger på å kvinne meg opp til trekking…

8 Comments

  • Kjersti

   Heidi: Haha! Nairo hadde aldri i verden gjort det hvis han hadde visst! :p Takk! En vakker dag, kanskje…

 • Annikken

  Off dette liker jeg ikke !! Se å få jobben gjort , det er ikke bra med betennelse i tannkjøtt og kjeve . Det er mye vondere og lengre vondt å gå sånn en den lille tiden det tar å få tanna ut , og ja er litt sint på deg nå 😡 bare fordi jeg er glad i deg og vil du skal ha det bra 😘 Trøsteklem er sendt

  • Kjersti

   Annikken: Jeg er fullstendig klar over at all fornuft sier at jeg må ha ut både den tanna og de andre, men redselen overskygger fornuften. Sto på tannlegekontoret og gråt om tirsdag da vi snakket om trekking. Glad i deg også, takk for at du bryr deg! <3

 • Nøve

  Uff, så gæli. Du kan nok ikke utsette det lengre nå, nei. Trøsteklem fra meg. Alt blir bra igjen!

  • Kjersti

   Nøve: Takk! Fornuften i meg vet at jeg ikke dør av å trekke, redselen i meg sier at det er det som skjer (nesten).

 • Kristin

  Usj, det ser ikke godt ut :-/ Du må bare kvinne deg opp og få gjort noe med det så fort som overhodet mulig, alt er bedre enn å ha det sånn. Uansett, god bedring 🙂

  • Kjersti

   Kristin: Problemet er at så fort penicillinen har gjort jobben sin og jeg både ser og føler meg normal igjen, er det veldig lett å “glemme” at jeg må gjøre noe med det. Spesielt lett er det når jeg er så redd for å gjøre noe med det.
   Takk!