Jeg klarte to

Etter litt mer vondt enn “normalt” både om lørdag og søndag, så var gårsdagen helt normal. Men i natt våknet jeg flere ganger av at det gjorde vondt å svelge, og smertene økte bare utover dagen. Hadde jeg ikke hatt tannlegetimen i dag, hadde jeg dratt hjem fra jobb, så ille var det (selv om det fortsatt ikke kunne sammenlignes med smertene jeg hadde forrige mandag).

Joda, tannlegetimen var i dag. Eileif hadde bilen sin på verksted, så jeg kjørte ut og hentet han, og så kjørte vi tilbake til byen i min bil (hans bil må vi hente i morgen tidlig).

En times tid før selve timen, var det bare å sette seg på venterommet og bokstavelig talt vente på at de beroligende tablettene skulle virke. Skiltet på veggen beroliger ikke, selv om det prøver så godt det kan:

Eileif ventet sammen med meg, og han satt også og ventet imens jeg satt i den forhatte stolen. Og etter veldig mange bedøvelsessprøyter, gråting, sparking i stolen, enda flere sprøyter, enda mer gråting og intense forsøk på å ikke hyperventilere, kunne tannlegen erklære at han var ferdig, og at han hadde fått ut to tenner. Forhåpentligvis er det de to som har gitt meg smerter den siste måneden, for viser deg seg at jeg får vondt igjen nå, går jeg så ekstremt i kjelleren.

På vei hjemover, er lett å se at den ene siden av munnen henger:

Enn så lenge går det bra nå i kveld, men bedøvelsen har ikke sluppet helt ennå. Jeg er forberedt på smerter i dag og kanskje også i morgen, men jeg begynner å få mye erfaring med å spise smertestillende, så jeg skal fint klare det litt til. Så krysser jeg fingrene for at jeg slipper en stund fremover, selv om jeg vet at det er flere tenner som må ut. Kryss fingrene sammen med meg, da!

8 Comments

 • boerboelheidi

  Så bra! Jeg har vært så spent på hvordan det har gått, Krysser virkelig fingrene for at du er over det verste nå, og at det ikke blir for ille når bedøvelsen går ut 🥰

  • Kjersti

   Heidi: Jeg sa med vilje ikke hvilken dag timen var, så jeg kunne holdt dere på pinebenken hele uka 😉
   Takk! Går bra enn så lenge. Jeg klarer fint litt smerte etter trekkingene, men jeg er livredd for å få tilbake den smerten jeg har hatt enkelte dager i det siste, for det har vært helt jævlig. Og jeg har jo ikke noen garanti for at det var disse to tennene som var årsaken. Men jeg krysser alt jeg har ❤

   • boerboelheidi

    Hjelpes, jeg håper virkelig det var de to tennene. Gikk det ikke an å se eller finne ut hvilken tenner det var som gjorde smertene så ille?
    Ja smerter etter man er ferdig er på en måte litt annerledes enn smerter før, og man vet (vanligvis) at det blir bedre.

    • Kjersti

     Heidi: Jeg også! Nei, for når jeg var der i forrige uke, banket han på de tennene jeg trodde det var, men ingen av de var vonde. I dag var det en som så litt mer irritert ut, så jeg håper jo.
     Det har du helt rett i!

 • Nøve

  Jippi – så flink du var! Tanneverk må være hundre ganger verre enn den stunden det tar når bedøvelsen går over. Bra jobba, Kjersti! Bra jobba, tannlegen!

  • Kjersti

   Nøve: Smertene jeg har hatt har ikke direkte vært tannverk, det har sittet mer i skjelettet, i øret og i hodet. Men jeg håper at det var disse to tennene som var årsaken, og at jeg etter litt eventuell smerte når bedøvelsen er ute er ferdig med den andre smerten.
   Takk! ❤

 • Tove

  Nå kan du være stolt av deg selv som kom deg igjennom dette. Jeg krysser fingre for at det var dette som skulle til og at du nå får det bra.

  • Kjersti

   Tove: Takk! Det er mer som må gjøres inni der, men jeg håper jeg slipper mer smerter.