Labcacher både i går og i dag

I går tok jeg turen til Begby-området i Fredrikstad. Jeg hadde overført cacher i to områder der, hvor den ene var en gåtur på noe over 6 km, den andre var et par kortere gåturer, en lab-runde og noen park&grab. Egentlig hadde jeg lyst på mange funn, men samtidig måtte jeg noen ærender på vei hjem og ville ikke bruke for lang tid på caching. Derfor gikk jeg for lab-runden og noen til, men som vanlig blir det jo ikke helt som planlagt. Og jeg tror årsaken til at det ikke går helt som planlagt når jeg drar ut alene, er nettopp det at jeg er alene. Jeg kaster inn håndkleet altfor fort, fordi jeg ikke har noen som pusher meg videre, og som jeg ikke vil ødelegge dagen for. Herlighet, som jeg savner å cache med noen! Det merkelige er at fra jeg startet med dette for 10 1/2 år siden og frem til for ca 3 år siden, så visste jeg ikke noe annet enn å cache sammen Eileif. Der ser man hvor lite som skal til for å endre en vane (Lisa!!!!! <3 ).

Jeg startet med 3 relativt raske funn, før jeg parkerte ved Gullskår helleristningsfelt:

Der hadde jeg først og fremst fullt fokus på en utrolig fin lab-runde, som tok meg gjennom størsteparten av feltet, med masse interessant å se! Et par små ristninger helt inntil informasjonstavler:

Ei jettegryte:

Og ett av de store feltene:

Det blåste surt, men sola var fremme og det var en riktig så deilig dag å være ute på, spesielt i fin og spennende natur:

Jeg prøvde også å finne en av de tradisjonelle cachene der, men måtte gi opp etter 20-25 minutters leting 🙁

Så hadde en jeg en kjapp stopp noen hundre meter unna:

Før jeg prøvde meg på bonusen til lab-cachene. Men det var litt for mange hus der til at jeg turte å lete skikkelig, så den får være i fred til jeg ikke er alene.

9 funn ble det i går, slettes ikke de mange funnene jeg ønsket meg, men absolutt bedre enn ingenting. Og så fikk jeg unna de ærendene jeg ville, inklusive å kjøpe farsdagsblomster som jeg dro rett på kirkegården med. Der fikk jeg meg også en hyggelig prat med et par som var ute og luftet datteren sin Finske Lapphund.

I dag ville jeg gå litt med Nairo, og fant ut at vi skulle ta lab-cachene på Prestebakke. Da jeg fikk mulighet til å legge ut mitt andre sett med lab-cacher, vurderte jeg en stund å legge de på Prestebakke. Innen jeg fikk ræva i gir rakk cachevenner å legge ut der, og det er jo helt strålende!

Jeg parkerte ca midt mellom lab 2 og 3 og gikk til startpunktet. Nairo fikk massevis å lukte på, godt for han å komme til nye aviser 🙂 Vi passerte Bøkevangen, der Eileif og jeg holdt bryllupsfesten for 9 1/2 år siden:

Vi passerte Prestebakke kirke:

Og vi passerte Gamle Prestebakke, der jeg var i konfirmasjon for en måneds tid siden:

Vi gikk tilbake til bilen og kjørte så til bonus-cachen, som er plassert i samme område jeg hadde tenkt å ha bonusen i hvis jeg hadde lagt ut lab-cachene her. Artig!

6 funn i dag, så 15 totalt for helgen. Siden jeg normalt ikke cacher på søndager, er det ikke så galt antall funn totalt, så jeg skal ikke klage 🙂

4 Comments

 • boerboelheidi

  Du har lagt ut flere lab ser jeg, vi har fått også, men jeg kommer ikke til å gjøre noe med mine. Det har jo merkelig nok nesten “eksplodert” med lab cacher rundt omkring.

  • Kjersti

   Heidi: Det er veldig blandede følelser rundt disse lab-cachene. Jeg liker de veldig godt, men jeg vet om flere som ikke synes det har så mye med geocaching å gjøre. Og jeg forstår den argumentasjonen. Heldigvis er det fremdeles sånn at man velger hvilke cacher man vil ta 🙂

 • Tove

  Oi! der var det mange helleristninger og så så det litt spesielt ut med ei jettegryte der langt i fra vann?

  • Kjersti

   Tove: Bildene mine viser bare litt av ristningene som er der 🙂
   Vannet gikk opp til området i den tiden ristningene ble laget, og jettegryta er jo eldre enn det vil jeg tro. Så vannet gikk nok enda høyere opp for lengre enn det siden.