Lang uke

Denne uka i karantene har vært lang… Det føles som om det er minst et par uker siden jeg var på jobb, men jeg var jo der på morgenen om tirsdag. Etter det har det vært hjemmekontor, og bortsett fra turene med Nairo (som bare har gått her i nærområdet) har jeg ikke vært hjemmefra i det hele tatt. Vi trengte ingenting i butikken de dagene Eileif var i avklaringskarantene, og jeg er glad vi bor på landet hvor det faktisk er mulig å bevege seg rundt uten å treffe folk. Men, skulle jeg ha vært smittet, hadde jeg ikke engang gått de 100 meterne til postkassa, da hadde jeg holdt meg på vår egen tomt. Nå gleder jeg meg til å komme meg på jobb i morgen og få nøstet sammen trådene på de tingene det ikke har vært mulig å gjøre noe med hjemmefra.

Nairo og jeg tok en liten tur bort i det vi her i huset kaller akebakken i dag. Det har aldri vært mulig å ake i den bakken, det har vært for mye buskas og småtrær i den, men Eileif og sønnen hans skulle forsøke å ake der en gang for mange år siden, derfor kaller vi den det. Jeg visste at vi ikke kom til å komme oss opp i dag, hele bakken er full i is og under der er det gjørme som nå har begynt å tine:

Nairo ville mer enn gjerne opp, og vi hadde kanskje klart å balansere oss opp helt ute på en av sidene, men det fristet ikke:

Ikke bare fordi det er is og gjørme der, men fordi bakken er fryktelig lang og fryktelig bratt…

Nå venter som sagt noen dager på jobb før jeg tar meg bittelitt vinterferie. Ikke at jeg sånn egentlig trenger det etter å ha vært hjemme 3 1/2 arbeidsdag, men det er én ting å ha hjemmekontor, og så er det noe helt annet å være hjemme og ha ferie 😉

2 Comments

 • boerboelheidi

  Godt at karantenen er ferdig, så får du kose deg ekstra når det blir ferie 😀
  Jeg kjente godt på hvor bra det er å bo på landet under påsken og andre perioder i fjor, når man skulle være hjemme. Så godt å ikke måtte passe seg, og være redd for å treffe på folkemasser om man går ut.
  Vi fikk varmegrader i helgen også, og det skal vel fortsette i lang tid framover, så da håper jeg at det blir bar mark 😊

  • Kjersti

   Heidi: Nemlig! Ut og cache litt, og ut på jentetur 😀
   Helt enig. Tror jeg hadde klikket litt hvis jeg var nødt til å gå tur med hund på byggefelt…
   Jøss! Jeg trodde ikke væromslaget nå skulle gi dere varmegrader, dere pleier jo å ligge et godt stykke under oss. Satser på null mer snø hos dere!