Norge på tvers i juli

For en uke siden skrev Villmarkshjerte at hun til sommeren har planer om å gå Norge på tvers. Min første tanke var at jenta er spik spenna gal, men jo mer jeg leste, jo mer tente jeg på ideen og ble mer og mer misunnelig. Men så tok det ikke mange minuttene før jeg begynte å lure på om det faktisk var mulig å gjennomføre. Dette er vel første og siste året jeg har 4 uker ferie, og det burde jo benyttes til fulle!

Så etter intens mailing frem og tilbake har vi nå kommet frem til at vi skal gjennomføre dette sammen, og jeg gleder meg like mye som…ja jeg vet ikke hva. En unge til julaften kanskje? 🙂

Siden mine geografikunnskaper er særdeles mangelfulle, har Siv Anita vært så snill og laget dette kartet til meg:

(trykk på bildet for større versjon)

Jeg flyr opp til Bodø hvor jeg blir hentet. Første stopp er Saltstraumen:

(bildet er lånt fra Villmarkshjerte)

Dagen etter kjører vi opp til Drag, tar ferje inn til Hellemobotn og går til vi forhåpentligvis finner denne torvgammen:

(bildet er lånt herfra)

Neste dag går vi videre inn mot grensa. Enten følger vi den oppmerkede løypa, eller så tar vi av nordover for å finne grensemerke Rr249:

(kart fra ut.no)

Underveis går vi gjennom Hellemojuvet, et fantastisk stykke norsk natur:

(bildet er lånt herfra, scroll deg litt ned på siden)

Edit: Vi går ikke gjennom Hellemojuvet, vi går oppe på den sørlige kanten av juvet og skal så absolutt holde oss så langt inne på kanten at det ikke er fare for å ramle ned 🙂

Gjengen i den første sesongen av Ingen grenser var også på disse trakter:

(bildet er lånt herfra)

Jeg tror høydeskrekken min får kjørt seg litt på den strekningen, men det er det så absolutt verdt! Jeg synes fremdeles det er veldig uvirkelig at lille jeg skal lengre nord enn jeg noen sinne har vært, og at jeg skal få oppleve fantastiske biter av norsk natur! Og når det samtidig innebærer at jeg kan si at jeg har gått Norge på tvers, ja så gjør ikke det meg noe mindre stolt. At det ikke er mange kilometrene fra Hellemobotn og inn til grensa gjør liksom ingenting 🙂

Vi bruker uansett nesten to døgn på turen til grensa og tilbake, rett og slett fordi det er ikke hver dag ferja går. På vei ut til Drag igjen er det mulig vi stopper et døgn i Musken, men det tar vi litt på sparket. Årsaken til den eventuelle stoppen der er selvsagt at det ligger noen cacher der, og jeg skal så absolutt sørge for å få plukket med meg fler cacher når jeg først har mulighet 🙂

Vel tilbake i Drag drar vi videre til Sulitjelma for å ta en overnatting i Ny-Sulitjelma fjellstue:

(bildet er lånt herfra)

Og så blir jeg kjørt tilbake til flyplassen i Bodø med en eventuell stopp ved Salstraumen på veien. Totalt blir turen på nesten 5 døgn.

Jeg synes det er litt trist at jeg ikke får delt denne opplevelsen med Eileif og Nairo, men jeg gleder meg veldig til å møte Siv Anita, og jeg er sikker på at vi får en fantastisk tur! Og jeg må samtidig takke henne for at hun legger opp løypa, planlegger og får meg til å føle meg en aldri så liten smule spontan, selv om det er 3 måneder igjen til turen 🙂

Så nå går dagene med til grubling på hva jeg skal pakke med meg, jeg titter etter en tursekk (og hvis jeg ikke finner noe til overkommelig pris, har både C og Siv Anita sekker å låne meg), jeg titter etter en sommerturbukse og en grei shorts (Stormberg har fler jeg kunne tenke meg, og noen av de er lave i pris), og jeg forbereder høydeskrekken på en utfordring. Første ting som skal gjøres er å bestille flybilletter mens de fremdeles er lave i pris!

Jeg har endret litt på fordelingen av temaer under menyen “Tips, triks og info” over her, nå finner dere undermenyen “Turer og geocaching”, og under den igjen har “Norge på tvers juli 2012” fått sin egen plass. Alle innlegg jeg skriver om turen vil bli linket til derfra 🙂

Gleder meg!

{minsignatur}

16 Comments

  • Kjersti

   Ellen: Jeg skal prøve å blogge jevnt og trutt om dette, både pakkeutfordringer og alt som er 🙂
   Som nevnt i innlegget, blir hverken Eileif eller Nairo med. Dette blir en ren jentetur, og jeg ville uansett ikke tatt med Nairo på fly. Men det blir litt trist å ikke dele opplevelsen med de. Eileif kommer jo fra Tromsø-traktene, så planen og håpet er at vi får kjørt opp dit neste år, og da blir det nye store opplevelser som jeg får dele med gutta mine 🙂

   • Ellen

    Ååh, overså den setningen jeg 😛 Men uansett artig med skikkelig jentetur, og det er jo mange flotte turer en kan ta i Norge (:

    • Kjersti

     Ellen: Og jeg skrev feil om hvordan vi skulle forsere Hellemojuvet 😉 Det er så absolutt masse fine turer i Norge, og jeg gleder meg like mye til å se traktene der Eileif har vokst opp 🙂

 • Siv Anita

  Jeg ble helt rørt her, jeg… og SYKE som jeg gleder meg til denne turen!!! Vi kommer til å få oppleve masse flott nordnorsk natur!

  P.S! Vi skal ikke gå gjennom Hellemojuvet, vi skal gå oppå den lille kanten oppe til høyre på bildet… og titte ned i juvet…vi skal holde oss ganske langt ut sånn at jeg kan ta bilde av deg ute på den stein-piren!!! 😀 😀 😀

  Jeg tror jeg må lage meg en nedtelling-ticker til 19. juli!!! Norge på tvers blir sommerens eventyr – og vi må blogge underveis!!! 😉

  Klemmer fra turkompisen din! 🙂

  • Kjersti

   Siv Anita: Du er ikke alene om å glede deg til denne turen, det skal jeg love deg! Og som et lite sidesprang: hver gang du skriver “syke”, “hører” jeg deg i bryllupsvideoen din, der du plasker ute i vannet 😉

   Jeg vet jo at vi ikke skal gå gjennom Hellemojuvet, skjønner ikke hvorfor jeg skrev det i det hele tatt. Skal rette opp i det med en gang 🙂 Og nei du, jeg skal nok ikke ut på kanten… *ler* Kanskje jeg kan legge meg ned på magen og åle meg baklengs litt utpå kanten? :p

   Hvis jeg skaffer meg en smart-telefon før turen, skal jeg sørge for at jeg kan mobilblogge. Men jeg drasser ikke med meg steinalderlaptop’en på tur altså 😉

   Store klemmer tilbake til turkompisen min! 🙂

 • Tove

  Såååååå spennende og moro! Krysser fingre for at dere får det perfekte turværet i tillegg 🙂 Dette gleder jeg meg til å følge med på 🙂 Hehe tenkte jeg det ikke, du har allerede peilet deg ut cacher 😉

  • Kjersti

   Tove: Ja, dette blir helt fantastisk! Tusen takk for det, det hadde vært fint med oppholdsvær ihvertfall, og så ikke tåke 🙂
   Selvsagt skal man ha med seg noen cacher på veien 😉

 • Heidi

  Så morsomt!!! Og litt av gleden er jo spenningen, gleden og planleggingen nå fremover. Gleder meg til å “følge med”.

  Håper dere får en fantastisk tur, med bra vær 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Jeg synes det er fantastisk moro å planlegge noe det faktisk blir noe av. Drømmeplanlegging er bare deprimerende i mitt hode. Men ja, dette blir helt utrolig moro, og så jeg som ikke har vært lengre nord enn Leksvika i Trøndelag!
   Tusen takk for det, jeg prøver å ha en jevn dialog med værgudene 🙂

  • Kjersti

   Elise: Jeg synes også det er utrolig spennende, og hadde du spurt meg for 6 måneder siden om jeg skulle gjøre noe sånt, hadde jeg sagt blankt nei 🙂 Med den naturen må det jo bli spektakulært (og noe helt annet enn skogene her i sørøst), og jeg er sikker på at vi får en flott opplevelse 🙂

 • camilla

  åh, nå ble jeg litt misunnelig her! 😉 blir nok helt sikkert en super flott tur! gleder meg til å lese mer om den! 🙂

  • Kjersti

   camilla: Jeg tror ennå ikke helt på at jeg skal på denne turen selv, er litt uvirkelig 🙂 Skal prøve å være flink og oppdatere frem mot turen, men også forhåpentligvis litt underveis og masse mer når jeg er hjemme igjen 🙂

 • Carina Josefine

  Det blir morro! For oss lesere også, når du kommer tilbake med bilder og erfaringer! 😀

  Det er kanskje litt tidlig å ønske God tur? :p

  • Kjersti

   Carina Josefine: Du skulle bare visst hvor mye jeg gleder meg! Og ja, jeg tror nok turen blir behørig dokumentert her på bloggen når jeg kommer hjem 🙂
   Bittelitt tidlig ja, men takk 🙂