Store Erte og Abbortjern

Søndager har blitt omtrent fast turdag her i huset. I dag kombinerte vi det med litt cacheleting, og la da turene til skogsområder. Det er da vi trives best, alle tre.

Første stopp var Store Erte. En helt grei gåtur på ca 1,5 km langs en grusvei.

Cachen ble greit lokalisert og logget, og vi gikk tilbake til bilen i lett duskregn. Helt i orden med lett duskregn så lenge det ikke utvikler seg til sidelengs storm 🙂

Den andre stoppen var ved Abbortjern. Her var vi usikre på hvor vi skulle gå inn fra veien, men vi fant en liten parkeringslomme og en sti, og heldigvis var det riktig.

Stien snirklet seg ned langs fjellskrenten mot vannet. Jeg kjenner jeg er litt flau som ikke er bedre kjent i turområdene i Halden etter å ha bodd her i snart 24 år, men det er ganske godt å stadig vekk oppdage nye perler. Abbortjern er så absolutt en perle, men vi hadde nok aldri tatt turen hit hvis det ikke var for cachen. GPS’en var nå så hyggelig at kartet ikke ville snu seg, så jeg måtte gå baklengs i forhold til pila på kartet :/ Så etter å ha sjekket under feil tre, fant jeg frem til riktig tre, og vi kunne logge.

Arkas var ikke spesielt flink til å slukke tørsten ved hjelp av det han fant ute i naturen (jeg måtte stort sett alltid peke for han og si “drikke” eller “vann”), men Nairo har ingen problemer med den biten:

Jeg prøver å stoppe han når han vil drikke av sølepytter, men utover det klarer han fint å finne vannkilder på egen hånd 🙂

Det var surt og kaldt å gå i dag, men det var som vanlig veldig deilig å bevege litt på kroppen og komme seg ut. Og så absolutt veldig godt å ha funnet to cacher til 🙂

God søndag!

{minsignatur}

8 Comments

 • Tove

  Dere er flinke dere som stadig er på tur. Dere har jo mye fine områder å gå i virker det som. Ser ut som du har full kontroll på hvor langt du går også. GPS’n følger med på det meste regner jeg med?

  • Kjersti

   Tove: Turene er det som gjør at hverdagene blir overkommelige, og jeg prøver å variere hvor vi går, sånn at vi ser noe nytt og ikke går lei. GPS’en pleier å være med ja, og på den leser jeg jo hvor langt vi har gått og slikt. Nå er det noe galt med vår GPS, så jeg stoler ikke 100 % på målingene for lengde og fart og slikt, men generelt får jeg en viss idé.

 • Carina Josefine

  Må si som Tove, at dere er flinke som går så mye tur. Eller kanskje jeg skal si “heldige” som finner så mye glede i turene dere går! 🙂

  Igjen: Tusen takk for artikkelen du sendte meg. Noe av det har jeg lest før, men noe var nytt.

  Ha en fortsatt fin uke, Kjersti 🙂

  • Kjersti

   Carina Josefine: Mange snakker om at de ofte prøver å gjøre ting som gir de energi. Jeg skal ikke påstå at turene gir meg energi, men de gir meg ro i sjela og glede langt inn i hjerterota, og jo mer jeg går, jo mer vil jeg gå 🙂
   Bare koselig å kunne bidra med noe! Bra at scanningen ble leselig 🙂
   Tusen takk, det samme til deg 🙂

 • camilla

  jeg sitter og lurer på, er abbortjern det samme som klartjern? eller er det to forskjellige?
  oppe ved erte er det jo kjempekosleig. jeg og jørn har “smultronställe” vårt der. hver sommer padler vi innover, og legger oss til på en liten øy der med telt. Vi må vel prøve oss ut i kano med lillemor i år vel, se hvordan det går 🙂
  god helg Kjersti!! 🙂

  • Kjersti

   camilla: Er ikke Klartjern det som ligger helt oppe ved Fjell bru? Abbortjern ligger nærmere by’n, det er en liten asfaltert parkeringsplass på høyre side når du kommer fra by’n, et ørlite stykke før sletta som blir kalt “Lange Måsane”, hvis du vet hvor det er.
   Er utrolig mange fine bortgjemte steder rund i denne byen, gjelder bare å utforske litt. Kano med lillemor går sikkert fint så lenge hun holder seg i ro 😉
   God helg til deg også!

 • camilla

  hmm, lange måsane, nei det var nytt for meg! 😉 men jørn er mer kjent, får spørre han når han kommer fra jobb.
  Ja, jo forresten klartjern er det helt der oppe ja. Ja da mener jeg vel abbortjern. Man parkerer på høyre side, rett etter erte, så går man over en hei. 🙂

  • Kjersti

   camilla: “Lange Måsane” er den lange sletta med en bitteliten høyresving i, ender i en venstresving med litt oppoverbakke, og da har du også en grusvei med bom inn på høyre side. Det er inn der vi gikk for å komme til Store Erte på denne turen. Tror forresten det helst er Aremarkingene som kaller den sletta for “Lange Måsane” 🙂
   Ja, Abbortjern er der du beskriver, det høres ihvertfall riktig ut 🙂