Nummer 22 – favorittcachekalender

Da har vi kommet til 22. plassen, og der har jeg Björnerödspiggen (GC1GY8G). Jeg har vært der to ganger. Første gang var sammen med Eileif 17. juni 2010, og det var da vi fant cachen der. Andre gangen gikk Nairo og jeg dit, da drev jeg med stigningstrening til Norge på tvers-turen i sommer (skal ikke skryte på meg at treningen hjalp…).

Björnerödspiggen ligger i Strömstads kommun i Västra Götaland, og begge gangene jeg har vært der, har jeg tatt utgangspunkt i en merket sti som går fra Krokstrand-traktene (fra øst mot vest). Der finnes det en ørliten parkeringsplass med et infoskilt. Men såvidt jeg har hørt, går det an å gå opp dit fra vest også, noe som virker logisk siden Bohusleden går over toppen.

Det er ingen superbratte partier oppover, det går mer jevnt og trutt mot toppen:

Og når man kommer opp, må man selvsagt en tur opp i utkikkstårnet:

Björnerödspiggen er 222 meter over havet, og er Bohusläns høyeste punkt. Utsikten er derfor formidabel:

Og det er også en gapahuk der, så man kan sette seg ned og nyte noe medbragt eller fyre opp grillen og kose seg med noen pølser:

Så hvorfor er denne med i min favorittcachekalender? Nok en gang er det naturopplevelsen som teller. Det er en litt mer slitsom tur enn det jeg helst vil gå, men belønningen er såpass stor med naturen og utsikten at det er verdt slitet. Og jeg er evig takknemlig for at folk legger ut cacher på slike steder, så man faktisk finner disse perlene. Og skulle du ta turen dit, må du huske på å skrive i gjesteboka som ligger i “postkassa” på venstre side av gapahuken, uansett om du skal finne cachen eller ikke 🙂

6 Comments

 • Tove

  Du bor altfor nærme Sverige 😉
  Vi bor forøvrig ca 200 moh, men har ingen utsikt å skryte av,

  • Kjersti

   Tove: *ler* Jeg har Sverige på 3 kanter, så det er ikke så rart at det blir mye cacher i Sverige 😉 Men i morgen blir det en norsk cache! 😀
   Det kommer jo helt an på terrenget der man bor. På den turen jeg hadde sammen A og Intira om torsdag, var vi jo bare 31 meter over havet, og hadde fin utsikt. Andre steder må man langt opp for å se noe i det hele tatt.

  • Kjersti

   Heidi: Nå har det blitt en del utkikkstårn etterhvert, men Björnerödspiggen er lett å huske pga postkassa og pga den store steinhaugen ved siden av 🙂
   Veldig lettvint med Sverige nå nært, ihvertfall når det gjelder å spare penger. Bakdelen med å bo helt her nede, er at “alt” i Norge er så langt unna. Men det burde jeg kanskje ikke si til deg… 😉

   • Heidi

    Hehe, er litt mindre sentralt alt her jeg bor.

    Nå snør det forresten på kontrollpanelet mitt (wp)

    • Kjersti

     Heidi: Ja, det er det, så jeg skal ikke klage 😉
     Jøsses *ler* Det gjør det ikke hos meg 🙂