Omvei til Strömstad

Vi trengte å ta en tur til Strömstad eller Nordby for å handle litt i dag, og som den gode cacheren jeg er, bestemte jeg at vi skulle ta en omvei dit. En lang omvei 😉 Eileif er heldigvis glad i kjøreturer!

Før i dag måtte jeg ha 39 funn før jubileumseventet mitt om 16 dager. Førstkommende lørdag blir det ikke noe caching på meg, så bortsett fra i dag, i morgen og søndag, har jeg sånn egentlig bare lørdag i neste uke igjen på meg (jeg er mest glad i å cache på lørdager, og tar meg egentlig ikke tid på hverdager hvis ikke det er tvingende nødvendig). Derfor var det greit å få tatt noen cacher i dag, sånn at jeg bruker lørdag 11. januar på å komme meg opp til 3999 funn.

Det ble noen stopp her og der. Noen ble funnet uten problemer, andre måtte vi lete litt etter, og 2 fant vi ikke. I tillegg ble det en del stopp ved kirker i dag, en av de var Bottna kyrka:

Og så var det Svenneby gamla kyrka:

Nok en gang blir jeg full i fnis over plasseringen av klokketårnet på enkelte kirker. Eileif måtte se lenge før han fant det 😉

Det som nå heter Svenneby kyrka var en ekstremt stor og imponerende bygning:

Se så små Eileif og Nairo er!

Jeg kom meg ikke langt nok unna til å få tatt et bilde av hele kirken:

Og igjen ble jeg overrasket over hvor store enkelte kirker langt ute på landsbygda er. Det er jo ikke langt mellom kirkene heller, så det er jo ikke så store menigheter som trenger å få plass.

Vi stoppet også ved Krega kvarn, restene av en gammel vindmølle:

Bladene lå på bakken, du kan såvidt se en av de helt til høyre i bildet, den går nesten i ett med fjellet.

Dette området av Sverige er fullt av fornminner, både helleristninger og annet. Midt inne i skogen lå en steinring som heter Domarringen Åbrott:

Nairo var mest opptatt av luktene i skogkanten:

Jeg synes det er utrolig fascinerende å tenke på at dette faktisk er en gravplass:

Vi endte med å handle på Tanum shoppingcenter istedenfor å kjøre helt opp til Strömstad eller Nordby, og dagens cacheantall havnet på 2 DNF og 14 funn. Ikke så mange som jeg hadde tenkt meg, men nå har jeg 16 dager på å få 25 funn til, det bør jeg vel klare, vel? 🙂

2 Comments

 • boerboelheidi

  Og jeg tenker at klokketårnet sikkert er på bildet, siden du skriver på “den måten”. Ser, og ser ? og like før jeg konkluderer med at det var da dumt du ikke hadde det med på bildet.. så oppdager jeg det ?
  Når jeg ser skogen tenker jeg på villsvin.. og gravplassen var spesiell, vet ikke om jeg hadde likt å gå der.
  Klart du klarer de siste også, er jo lenge til ?

  • Kjersti

   Heidi: *ler og ler* Selvsagt måtte jeg ha det med på bildet, det klokketårnet! 😀 Vet ikke om det kan kalles tårn, men det er ei klokke inne i det ihvertfall :p
   Det var ikke villsvinspor der, så der følte jeg meg trygg. Jeg har vært på så mange sånne gravplasser, og jeg føler ikke noe ubehag der. Bare veldig fascinerende.
   God tid, 15 dager 😀