Runde 2 i Rådeskogen

I juni i fjor, i altfor mange varmegrader og uten en sky på himmelen, satt Lisa og jeg igang med WT’en i Rådeskogen. Heldigvis skjønte vi fort at vi ikke skulle gå for alle cachene, men bare ta den nederste runden. Antagelig var vi dumdristige selv i det valget, for det er nok ikke helt fornuftig å gå så lang tur i sånn varme. Men, med bare én DNF, gikk det jo bra.

I går skulle Raymond, Lisa og jeg ut på tur. Det var meldt brukbart vær, og jeg hadde et ønske om mange cacher. Lisa foreslo den øverste runden i Rådeskogen, Raymond har ikke tatt noen av disse, så dermed ble det Rådeskogen.

Raymond fikk noen flere funn enn Lisa og meg, for vi måtte gå forbi noen av de vi tok i fjor. Men så kom vi inn på nye stier, og skilt som var bittelitt hjelpsomme:

Veldig glade for å være på tur igjen:

Når vi tre går på cachetur sammen, pleier Raymond å sprette i front og gjerne ha funnet og logget cachene før Lisa får riktig nullpunkt. Og så er cachen plassert tilbake innen jeg, som alltid danner baktropp, kommer frem. I går lurer jeg på om både GPS’en og øynene mine fungerte ekstremt bra i kombinasjon med at både Lisa og Raymond ofte diltet bak meg, for jeg fant stort sett alle cachene lenge før de hadde sett ut riktig retning. Og dette til noens store irritasjon, så jeg spurte faktisk om jeg skulle slutte å si ifra når jeg fant de 😉

Vi kom over en foringsstasjon, og ble ikke enige om hva slags dyr som ble foret:

For det kan da ikke være villsvin i Råde???

Vi hadde med oss mer enn nok av mat, drikke og godsaker, så vi bestemte oss før avmarsj om å ta to spisepauser. På den første koste vi oss med varm O’boy og kanelsnurrer:

Det blåste en del i går, men vi fant en plass i le og nøt sola:

Utgangspunktet for turen er Tomb videregående skole og landbruksstudier, og der har de blant annet hester, noe vi jevnlig så langs stiene og veiene. Mest i form av etterlatenskaper, men også i form av sko:

Denne skoen lå ved noe som nylig har blitt et hogstfelt, så her brukte vi en halvtimes tid på å endevende nedkappede grankvister i håp om å finne restene etter cachen:

Men nei, den var borte. Så vi plasserte ut en ny, tok koordinater og sendte en beskjed til CO om problemet. Så var det opp til CO å bestemme om vår utplasserte cache var greit eller ikke, heldigvis ble dette tatt imot med glede og vi slapp en DNF.

Stort sett gikk hele runden langs stier og skogsveier, men noen få ganger åpnet det seg opp:

Det var mye bløte partier, men det må man nesten regne med på denne tiden av året. Det som vel dro mest av min energi var hogstfeltene pluss et område hvor det var kvistet mye langs veien og kvistene var lagt ut i veien. Og så mistet vi stien én gang, så det ble et par hundre meter bushing. Men jeg var liksom aldri ordentlig sliten, det var mer vondter som dukket opp pluss veldige fall i energinivået. Så tok det seg opp igjen i en periode, og sånn fortsatte det, opp og ned.

Dette treet burde jeg hatt et bedre bilde av, for det var ordentlig spennende:

Noen ganger må det teamwork til for å få logget:

Da vi kom de til siste 3-4 cachene som ingen av oss hadde logget fikk Lisa skikkelig ferten av bilen og var helt klar for å komme seg hjem. Hun formelig sprang foran oss 😉

Raymond fikk logget de siste 4 på vei tilbake til bilen, de 4 logget Lisa og jeg i fjor.

Jeg kan ikke gi noe entydig svar på hvor langt vi gikk, for Lisa fikk 12,5 km, Raymond fikk 13 km og jeg fikk 14,9. Så ett eller annet sted der omkring. 36 funn på Lisa og meg, 44 på Raymond. Stort sett enkle cacher (og det skal det i mine øyne være på langtur!), for det meste greie veier/stier, og som vanlig veldig godt selskap. Vi hadde det over gjennomsnittet moro i går, lenge siden jeg har ledd så mye på en såpass lang tur! 😀

6 Comments

 • Tove

  Jøje meg, er det vår hos dere? Tror jeg har kommentert snømengden noen ganger i vinter… 😉 Blir visst like vanskelig å forstå det som at Sverige ligger på feil side 😀 jeg har lyst til å finne cacher jeg og, men finner liksom ikke helt ut hvilke jeg skal ta.

  • Kjersti

   Tove: Her er det vår! 😀 Selv om vi ikke bor så langt fra hverandre, så bor dere så mye mer i innlandet enn hva vi gjør. Og jeg finnes ikke misunnelig 🙂 *ler* Sverige ligger bare litt på feil side 😉
   Det er vel med deg som det er med meg, vi har tatt det meste i nærområdet og må kjøre et stykke for å ta noen. Når jeg er på tur alene eller med Eileif og Nairo, vil jeg jo ut i skogen og gå, men på tur med Lisa og/eller Raymond kan det like godt være kjøreturcacher. Så du må bare finne ut hva du har lyst på, og så kjøre så langt eller kort som du må.

 • Tove

  Her begynner det å bli mange cacher i nærområdet også som ikke er logget, så det er bare å begynne…. eller få lyst til å se etter de. Blir nok mer caching når snøen er borte. Så langt i år har jeg logget EN 😉

  • Kjersti

   Tove: Heldigvis er det ingen konkurranse, så du drar ut når du har lyst og tid og gidd 🙂
   Jeg har et (enn så lenge) hemmelig mål, og jeg ligger laaaangt bak skjema, så jeg må få opp rundetidene 😉 Og nå er det jo suvenirperiode frem til og med 14. april, så jeg burde dratt ut og funnet en haug i morgen. Men nei, da må jeg ta vedlikehold på en av rundene mine… :/