Med og uten hjelp

Da Lisa og jeg var på tur her om dagen, fikk jo hun opp en av dykkecachene i Klaretjern. Det er nemlig to til der oppe, og hun prøvde seg på en av de andre også, men klarte det ikke. Vi var oppe igjen dagen etter, men hun ga opp da også (men jeg må få legge til at jeg synes hun er beintøff som prøver!).

Senere den dagen fikk hun hjelp av CO på disse cachene, jeg hadde dessverre ikke mulighet til å bli igjen i by’n. Men om torsdag får jeg en melding fra CO hvor han tilbyr seg å hjelpe meg, og jeg måtte jo bare benytte meg av muligheten, siden jeg vet at jeg ikke klarer det selv. Jeg hadde jo slått meg til ro med at jeg ikke skulle få logget disse cachene, men jeg sier jo ikke nei takk når jeg kan få hjelp!

Så i går møtte jeg han ved vannet og det tok ikke lang tid før jeg hadde fått signert begge cachene:

Det er jo Hidden Creatures-periode for tiden, 11 dager igjen på å logge 100 cacher for å få alle suvenirene. Før perioden startet hadde jeg stor tro på at jeg skulle klare det uten problemer, men ettersom tiden har gått, har jeg begynt å forstå at det kan holde hardt. Så da jeg i dag måtte en tur over grensa for å handle, var det innlysende at jeg ikke kunne ta den korteste veien, jeg måtte kjøre en omvei for å få plukket noen cacher.

Jeg er ikke veldig glad i å ta park&grabs alene. Jeg synes det er vrient å følge med på både trafikk og GPS samtidig, men heldigvis lå så å si alle dagens cacher veldig nært greie parkeringsmuligheter, derfor gikk det relativt smertefritt. Det var et par cacher jeg brukte litt tid på å finne, men 11 funn fikk meg litt nærmere målet, og det er jeg fornøyd med:

Så nå mangler jeg 44 cacher for å få den siste suveniren. Jeg har sett meg ut en kjørerunde på nærmere 30 cacher som jeg kan få tatt neste uke, og da er det ikke så langt igjen. Samtidig må jeg ta med i betraktning at jeg skal jobbe noen dager, så jeg får se om tiden strekker til. Men jeg har ikke gitt opp ennå!

6 Comments

 • Tove

  Lykke til 🙂 Du har jo både morgendagen og neste helg så det greier du fint så lenge du har et ønske om å få det til. Jeg har tydeligvis funnet 40 cacher og har dermed langt igjen til å få den siste i hvert fall. Tror nok ferie prioriteres framfor å traske rundt i varmen på jakt etter petrør.

  • Kjersti

   Tove: Takk! I morgen blir det ikke noen tur ut. Og så har jeg jo ferie om en uke igjen, og siste dag i suvenirjakten er onsdag 25., så jeg har en reell sjanse, bare jeg går inn for det.
   60 cacher er heller ikke uoverkommelig, men, som du sier, det kommer an på om man vil eller ikke. Og det finnes jo så mye annet der ute enn bare Petrør, ihvertfall halvparten av de 11 jeg tok i dag var ikke Pet 🙂

 • Tove

  Føles det ikke litt feil å logge sånne cacher? Men fy av meg så irriterende de cachene er :/

  • Kjersti

   Tove: Du tenker på dykkecachene, og at jeg ikke har hentet de opp selv? Nei, det føles ikke feil. Det er jeg som signerer loggen, og hvordan jeg har fått tak i loggen er da litt underordnet. De gangene jeg føler det er litt feil, er hvis vi er mange på tur sammen og jeg ikke engang får sett hverken boks eller logg, jeg bare står i en klynge av folk mens noen andre logger med et fellesnick. Nå har ikke det skjedd meg mer enn et par ganger, og jeg har ikke noe dårlig samvittighet, men jeg føler det er mer feil enn at noen dykker ned eller klatrer opp og gir meg cachen.
   Samtidig synes jeg ikke det er irriterende å se grønne bokser på kartet mitt (eller blå eller oransje for den saks skyld). Jeg vet mine begrensninger og har ingen problemer med å godta at det finnes mange cacher jeg aldri får tatt.

 • boerboelheidi

  Du mangler jo ikke så mange, vi mangler 98 😛 Vi har ikke prøvd på det heller, enda.. så får se om vi prøver på det til uka eller ikke. Synes nesten det blir for mye av disse suvenirene nå.. de er jo valgfritt, men er litt kjedelig også. Er selvsagt litt utfordrende for en del å finne 100 cacher innen fristen, men likevel lit enkelt om man er på riktig område.
  Syntes den sommeren for noen år siden.. var veldig morsom. Man skulle finne litt forskjellig, bl.a en med D eller T 5, litt mer utfordring, men likevel innenfor. Nå var det jo 13 (?) suvenirer rundt påske, det samme nå, og kommer sikkert noe lignende like etterpå igjen også.

  • Kjersti

   Heidi: *ler* Jeg mangler litt færre enn dere ja 😉 Joda, det er valgfritt. Og for noen er det enkelt, for andre er det umulig. Men bare det å skulle finne cacher sånn som man gjør til vanlig, synes kanskje jeg også blir litt kjedelig. Den varianten de hadde med første runde av Friend League synes jeg også var morsom, da kunne man få litt hjelp av venner. Og, som du sier, den der man måtte finne forskjellige varianter.
   Tidligere hadde de bare en sånn suvenirrunde i juli/august, nå blir det litt vel mange av de.