Kjørecachetur

Siden Eileif og jeg ikke har ferie sammen i år, har vi måttet utnytte de to friukene han har hatt i min ferie. Så i går tok vi oss en kjøretur, fordi Eileif liker å kjøre tur og jeg liker å cache på kjøreturer 😉 Vi satt kursen nordover, gjennom Aremark og videre opp til Aurskog-Høland-traktene, før vi snudde og kjørte en annen vei ned til Ørje og så hjem. Og det ble ikke mindre enn 28 funn totalt, flere enn jeg har tatt på én dag på veldig lenge.

Den første stoppen var ved Klund kapell:

Det ble en hel del stopp ved små rasteplasser, noen av de hadde finere utsikt enn andre:

En del av cachene vi tok krevde egentlig hjelpemiddel i form av fiskestang. Vi har ikke fiskestang, men det går heldigvis an å bruke naturen. Og byr ikke naturen på noe som er langt nok, er det bare å bli kreativ:

Innretningen var litt ustabil, men fungerte som ei kule allikevel 😀

Etter å ha funnet en cache ved ei bru, fant Eileif ut at han skulle bedrive øyhopping:

Hadde vært litt kult om han ramlet uti, men jeg må vel være glad for at han holdt seg tørr :p

Ved Aurskog-Høland bygdetun var det en tradisjonell og en lab-runde. Den tradisjonelle fant vi ikke, men jeg fikk en fin rundtur ved hjelp av lab-runden:

Og vi fant også bonusen.

Cachen ved Søndre Høland kirke ble også funnet:

Klokka begynte å bli såpass mye at vi satt kursen mot Basmo festning som siste stopp for dagen. Der var det 2 tradisjonelle, en lab-runde og bonus. På lab-runden klarte vi ikke å finne svaret på spørsmål 2, så da “mistet” jeg 5 funn (4 lab’er og bonusen). Men vi fant begge de to tradisjonelle. Og selv om jeg kanskje ikke fikk noen festningsfølelse her, så var det et fint fort:

Nairo var med, selvfølgelig, men vi holdt han inne i 17 grader i bilen mest mulig, det var varmt i går! Men han fikk luftet seg flere ganger, vasset litt og kost seg med masse nye lukter alle stedene han var med ut. Og han har vært sløv i dag, så jeg tror det tok på litt å se så mye nytt.

2 Comments

 • Tove

  Fint dere kan kombinere så det blir en fin dag for begge.
  Jeg er imponert over at dere får tak i de høye boksene. De gidder ikke jeg å se på en gang. Jeg bare irriterer meg over at det er så populært å legge ut slike. Nei, jeg har ikke tenkt å kjøpe inn utstyr til den slags.
  Fortsatt god ferie 🙂

  • Kjersti

   Tove: Absolutt!
   Vi har heller ikke kjøpt inn utstyr for å ta de høye boksene. Veldig ofte finner andre cachere greiner i nærheten som kan brukes, og så lar de greinene ligge igjen så nært cachen at man ser hjelpemiddelet med en gang. På en av de vi tok om fredag sto en sånn grein lent inntil stammen på treet cachen hang i. Og da er det bare å hente ned, signere og henge opp igjen 🙂
   Takk det samme!