Klar – svisj – ferdig

For noen timer siden kom jeg hjem fra jobb om fredag, og nå er det ikke mange timene igjen til leggedags og jobb i morgen. Jupp, det er sånn det føles, helgene går jo unna fortere enn jeg rekker å si Gå!

Men når jeg ser tilbake, har jeg jo rukket å gjøre litt ihvertfall. I går startet jeg dagen med å rekognosere litt til et adventsevent, og det ble publisert i dag. Noen hadde ideen om ett event hver søndag i advent, og jeg ble spurt om å holde eventet 3. advent. Når jeg fikk bekreftet at det ikke kom til å kræsje med andre avtaler, var det bare å kjøre på. Det første eventet er på Venås, nummer to er på Ormtjern, og det siste blir i Sponvika. Tror jeg bare får deltatt på det siste i tillegg til mitt eget, men det blir helt sikkert mer enn bra nok.

Så kjørte jeg ned til Svingen blomster og husflid, da de har hatt julemarked denne helgen. Men aller først gikk jeg en liten tur med Nairo langs Skauskrokveien. Jeg kunne selvsagt gått tur i lysløypa på Prestebakke, men jeg har blitt så redd for å gå tur i skogen etter at jeg fikk bekreftet at det er villsvin i området at jeg aller helst holder meg til veier. Selvsagt kan jeg møte de der også, men jeg føler meg ihvertfall litt tryggere.

Som dere ser, ble snøen som kom forrige helg faktisk liggende, men i dag har vi fått mildvær, og det har dryppet fra taket hele dagen.

Nairo og jeg fikk ikke gått så langt som jeg hadde tenkt til å gå, for han begynte plutselig å halte på venstre forbein. Så da snudde vi sporenstreks, og gikk i rolig tempo tilbake til bilen. Haltingen forsvant utover kvelden, så han hadde nok bare vrikket eller strukket labben, tenker jeg.

Imens Nairo hvilte i bilen, stakk jeg innom julemarkedet. Veldig mye fint, som det alltid er der, julemarked eller ikke. Men det eneste jeg kom hjem med, var dette:

Overrasket? *ler* 6 nøster bomullsgarn på tilbud i lilla, lyserosa og gammelrosa. Blir nok noen kluter av disse etterhvert 🙂

På ettermiddagen fikk Eileif og jeg klippet ned og fjernet restene av klematisen på utsiden av døra. I tillegg fikk vi satt utemøblene og grillen inn i boden. Dette burde jo vært gjort for en måneds tid siden, men vi har aldri påstått at vi er kjappe.

Kvelden gikk stort sett bare med til strikking og finalen i Skal vi danse. En veldig spennende finale i år, og jeg tror jeg med hånda på hjertet faktisk kan si at det var det samme for meg hvem som hadde vunnet, jeg synes de var superflinke alle tre.

I dag måtte vi en tur til utlandet for å handle litt småtterier. En av tingene vi var på jakt etter var varme hverdagssko til oss begge, og det fant vi på Skopunkten:

To par til meg, ett par til Eileif (veldig kjekt når det er ta 3 betal for 2). Jeg fryser veldig på føttene på vinteren, men samtidig blir jeg veldig fort varm når jeg er inne, så det skal bli interessant å se om disse to parene fungerer på jobb.

Og i en bisetning må jeg bare nevne at imellom håndkledene under skoene ligger det siste ferdige strikkeprosjektet mitt til tørk 😉

Nå på tampen av året prøver jeg å få fylt opp noen hull jeg har i datomatrisen på cachinga. I dag var en tom dato, så jeg hadde sett meg ut et område med noen cacher samtidig som Nairo da ville få seg en tur. Jeg visste at dette var cacher på den litt mer vanskelige siden, så håpet mitt var å ihvertfall finne én. Da vi tusler avgårde, slår det meg at jeg har gått her før, og da vi kom til GZ på den første cachen, vet jeg med sikkerhet at jeg har vært der og tittet tidligere. I likhet med forrige gang, ble det ikke funn nå heller. Og i dag var det faktisk 5 vi ikke fant før vi fikk et funn, og da ville jeg bare tilbake til bilen og hjem istedenfor å gå til de 3 siste. Jeg trøster meg med at jeg fikk det funnet jeg håpet på, og at mye mer aktive cachere enn meg har måttet logge DNF på disse.

Til sist må jeg jo bare få med at det tross alt er farsdag i dag. Det er 34 år siden jeg for siste gang fikk feiret farsdag på en ordentlig måte, antagelig med å vekke denne smilende mannen med kaffe og frokost på senga:

4-131116-pappaDet er liksom ikke det samme å legge noen roser på et gravsted, selv om jeg selvsagt gjør det hvert år.
Jeg savner pappaen min, jeg. Gratulerer med farsdagen, englepappaen min <3

10 Comments

 • boerboelheidi

  Ja litt rart hvor fort helgene går noen ganger, fredagskvelden er nesten beste tiden i løpet av hele helgen på en måte, hele helgen foran seg 😀
  Morsomt med event da, morsomt når det er så mange at man kan gjennomføre slik 🙂
  I år fikk jeg ikke sett finalen direkte, og tror ikke det er noen år jeg har gått glipp av så mange episoder, direkte. Og hver eneste gang har jeg klart å sett hvem som har gått ut, før jeg har fått sett på opptak/”extra”!
  Jeg har sett på likevel et par ganger, men er ikke like morsomt når man vet hvem som går ut. Så i natt holdt meg meg helt unna absolutt alt av nett, og så så vi på finalen i natt 😛 Heldigvis kan man spole forbi reklame og annet unødvendig når man ser på etterpå, så tok ikke slik veldig lang tid. For meg var det helt det samme hvem som vant av de også, de hadde fortjent det alle sammen 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Helt enig! Jeg synes også lørdagen er fin, helt til utpå kvelden, da det går opp for meg at bare søndagen er igjen. Jeg tror vi må vri om tankegangen og fokusere på at HELE søndagen er igjen 🙂
   Det er nok av folk i området som kunne ha avholdt et sånt event, så det hadde ikke blitt noe problem selv om jeg hadde sagt nei. Det jeg virkelig synes er fint, er at disse 4 eventene kommer til å være på fire forskjellige kanter av byen. Det første er veldig sentralt i et turområde relativt nært sentrum. Det andre også ganske sentralt, med kort vei fra hovedveien, men litt på utsiden av sentrum. Mitt er jo ute på bygda, sør for sentrum, og det siste er forsåvidt også ute på bygda, men vest for sentrum.
   Jeg hadde det problemet når Stjernekamp gikk, for det ville jeg se reprisen av på søndagene siden det gikk samtidig med Skal vi danse. Og jeg fant også stort sett alltid ut hvem som røk ut før jeg fikk sett det. Men finalen på Stjernekamp prioriterte jeg foran Skal vi danse 🙂
   Nå blir det å se Monsen på villspor på lørdagene fremover. Serien med Cecilie Skog og Alexander Gamme skal jeg også se, men det går så sent at jeg må se reprisen på søndager.

   • boerboelheidi

    Enig med deg, søndagen er jo egentlig veldig fin dag, og som oftest mer avslappet enn lørdagen.
    Jeg følger ikke med ser jeg, har ikke engang hørt om de to programmene du skriver om. Det pleier ofte være slik “kommer snart” i forkant, men tror ikke jeg har sett noe slik om de programmene heller. Nå skal jeg ihvertfall se etter de, vet hvem Monsen og Cecilie er, og aner at det kan være interessant 🙂

    • Kjersti

     Heidi: Nja, jeg prøver å så presset inn alt jeg ikke rakk på lørdag, så søndag kan være småhektisk også.
     Begge programmene startet om lørdag, men de ligger jo på Nrk nett-tv, så ingen problemer å få sett de før neste episode til helgen 🙂

 • Tove

  Fridager har en merkelig tendens til å forsvinne veldig fort. Nå er det jo ikke en selvfølge for meg at jeg har fri i helgen så helg er ikke nødvendigvis helg for å si det sånn 😉

  I år har jeg egentlig ikke sett så mye på Skal vi danse. Jeg har jobbet, vært på noe eller sett på noe annet. Har ofte prioritert Stjernekamp. Men jeg syns det er artig å se på Skal vi danse også og i år har jeg hatt inntrykk av at det har vært mange som har vært flinke. Jeg er ikke så opptatt av å se på hvem som ryker ut så den delen ser jeg ofte ikke på. Det er mer dansingen og det som skjer underveis jeg syns er morsomt å se på.

  Spennende med event. Blir vel litt ekstra koselig med advents-event. Jeg har fortsatt ikke deltatt på event. Ser det er et som jeg kunne tenkt meg å delta på i slutten av november, men har en mistanke om at vi ikke somler oss til å dra av sted. Må jo ha med oss noe å spise og drikke og da blir det jo enda mer styr, men det hadde vært artig å truffet litt flere av personene i området her. Vi får se…. Cachingen vår er nede i en bølgedal for øyeblikket.

  • Kjersti

   Tove: Fridager er fridager uansett om de kommer på helgen eller ellers i uka. Fort forsvinner de dessverre.
   Skal vi danse har vært et av mine favorittprogram helt siden startet, og derfor har jeg prioritert det over Stjernekamp. Men jeg har begynt å like Stjernekamp mer og mer også, derfor er det førsteprioritet på finaledagen. Veldig bra at ikke det er finale i begge programmene samme dag! 🙂 Men jeg synes begge programmene har begynt å bruke flere og flere mindre kjente kjendiser/artister, og det synes jeg er trist.
   Event er koselig uansett, synes jeg. Er ikke mange jeg drar på heller, de fleste blir lagt til dager og tider jeg ikke ønsker å dra ut på, og i tillegg er de fleste langt hjemmefra.
   Hvis det ikke står noe om at dere MÅ ha med mat og drikke (noe jeg ville synes var rart hvis det gjorde), så trenger dere jo ikke ha med. På eventet jeg hadde 1. januar, skrev jeg jo at folk kunne ha med seg noe å grille på bålet, noen hadde med, andre ikke. Ingen ser rart på dere hvis dere ikke har med noe.

 • Tove

  Neida, vi må selvfølgelig ikke ha med oss noe. https://coord.info/GC6V29F Men det er jo litt koselig også da. Jeg får se hva vi gjør. Det er et stykke dit, så det kan vel hende vi satser på at det kommer et som er nærmere oss igjen i løpet av neste år. Dessuten så er det jo veldig godt å bli sittende i sofa’n på den tiden.

  Nå sto det i avisa at det er skutt villsvin i vår kommune også, pluss at det stadig kommer melding om ulv i nabokommunene, så det begynner visst å bli skummelt å gå tur rundt her også. Men jeg stabber og tramper så fælt når jeg går, så jeg tror vi går ganske så trygt.

  • Kjersti

   Tove: Det virker jo kjempekoselig, så det synes jeg dere skal prøve å få med dere. Sofaen går ingen steder, den kan dere sitte i ellers 😉
   Jøsses, jeg trodde ikke de teite dyra hadde trukket såpass langt inn fra grensa! Hvis myndighetene fremdeles mener at vi ikke skal ha denne arten i landet, bør det jo gjøres noe drastisk snart.

 • Tove

  Ja det er tydelig at “kjendisene” er brukt opp. Mange jeg aldri har hørt om og så er det de samme som går igjen i mange serier. Mesternes mester, 71 grader Nord, Skal vi danse, enda flere idretts-konkurranser som jeg ikke husker navnet på osv.

  • Kjersti

   Tove: Det er helt riktig det du skriver, mange ukjente og mange som brukes flere steder. Er nok noen som ønsker å ri litt på reality-bølgen, og som dermed sier ja til det meste, noen vil utfordre seg selv og sier ja til det meste av den grunn, og noen ønsker produsentene å bruke fordi de er kjente akkurat nå, og dermed kan dra flere seere.