Nyttårsaften og godt nytt cacheår-event

Godt nytt år!

Etter eventet i går, ble resten av nyttårsaften tilbragt på akkurat samme måte som alle tidligere år (nesten), med Eileif som laget ribbemiddag og sløving hele kvelden. Vi fant oss Braveheart å se på, og ventet i spenning på at klokka skulle nærme seg midnatt, så jeg måtte forlate TV’en for å ta meg av Nairo imens fyrverkeri ble skutt opp. Det hadde smelt litt tidligere på kvelden også, men veldig lite, og det er en av fordelene ved å bo her på landet, det er lite fyrverkeri.

Klokka ble et par minutter på midnatt, og Nairo lå sånn:

Og der ble han! Sovende! Nå skal det sies at det var mindre fyrverkeri her i går enn det pleier å være, men det er helt tydelig at han hører dårligere, spesielt når han sover, for han leet ikke på en eneste kroppsdel i de minuttene det ble sendt opp raketter. På den ene siden er jeg jo utrolig glad for at han slapp det enorme stresset og redselen han normalt har på nyttårsaften, på den andre siden er det trist at han hører såpass dårlig. Men, når det er sagt, så får han med seg hvis jeg kaster en godbit på gulvet selv uten at han ser at jeg kaster, så jeg tror det med søvnen er en avgjørende faktor for at han er “midlertidig døv”. Dette var den 12. nyttårsaften vi har Nairo, og den 1. nyttårsaften uten at han er livende redd. Veldig uvant, veldig rart og veldig deilig.

Ble sittende litt etter midnatt og se på Braveheart sånn i tilfelle Nairo skulle våkne og det ble sendt opp flere raketter:

Men da klokka nærmet seg halv ett, kastet jeg inn håndkleet og tok kvelden…

…før jeg sto opp kl. 0545 i morges for å prøve å snu døgnet tilbake til normalen.

Årene 2016-2020, altså 5 år på rad, hadde jeg godt nytt cacheår-eventer ved en gapahuk som heter Trestikkehuken. Lett tilgjengelig med bil, og bare 100 meter gåing på nesten flat sti ned til vannet og gapahuken. I 2021 og 2022 var det ikke mulig å gjennomføre eventer på 1. nyttårsdag, og i løpet av koronaperioden har også veien inn til denne gapahuken blitt sperret med bom, rundt 3 km før gapahuken. Jeg har tenkt i hele høst om jeg skulle holde et event 1. januar 2023, eller om pandemien skulle sette en evig slutt på tradisjonen. I tillegg har jeg grublet en del på hvor jeg skulle ha eventet, for det har ikke vært aktuelt å bære ved i 3 km, men alle stedene jeg vet om i nærheten som er lett tilgjengelige med bålplass, har ikke vært veldig koselige, eller de kunne være utilgjengelige på grunn av vær og føreforhold. Men så tenkte jeg en del frem og tilbake på Boltjern, som er et lite vann helt inntil veien, og hvor det er en bitteliten odde med en bitteliten bålplass.

På adventseventet mitt for 2 uker siden bråbestemte jeg meg, og sendte inn event til reviewer med en gang jeg kom hjem. Og i dag var det tid for å gjenoppta tradisjonen, men da altså på et nytt sted.

Eileif og jeg var på plass et kvarters tid før eventstart, og han fikk igang bålet:

Vi tok oss tid til en selfie før de første kom:

Og så ramlet det inn folk helt fra litt før eventstart og til en halvtimes tid før eventslutt. Hvis jeg ikke teller feil, var vi totalt 12 personer, og det er slettes ikke dårlig på formiddagen/tidlig ettermiddag 1. januar. Jeg velger (som vanlig) å ikke legge ut bilder av de som kom, men utsikt over Boltjern tar jeg med:

Veldig hyggelig å gjenoppta tradisjonen, så får jeg se om jeg finner et bedre sted til neste års event.

Godt nytt år, alle sammen, og takk for at dere blir med videre her hos meg dette året også ❤️

2 Comments

 • boerboelheidi

  Godt nytt år til dere ❤️
  Så godt at Nairo fikk en fredelig kveld/natt 🥰
  Her var det forholdsvis rolig i natt også, heldigvis. Skye kjeftet litt, og løp litt fra og tilbake for å finne det som bråkte så fælt. Men så fant hun ut at hun kunne sitte i sofaen sammen med meg, for å spise..
  Hadde tenkt å finne en cache eller to i dag, men ble så kaldt at det får vente.

  • Kjersti

   Heidi: Godt nytt år ❤️
   Veldig glad på Nairo sine vegne (og våre vegne), men også litt trist for at han hører dårlig…
   Helt greit å kjefte litt og tigge litt mat, det tyder på at hun på ingen måte er redd, men nysgjerrig og matglad 😉
   Suvenirperioden strekker seg til 8. januar, så hvis dere vil ha den, har dere mulighet til helgen.