Tilfreds

Gratulerer til bloggen som fyller 4 år i dag! Det er altså 4 år siden jeg startet å blogge på eget domene, men det føles som om jeg alltid har blogget 🙂

Gratulerer med 1 års bryllupsdag til S A og H! Håper dere har hatt en magisk feiring på toppen av Teide, og ønsker dere mange lykkelige år! For dere som ikke har fått med dere det fantastiske bryllupet de feiret i fjor, anbefaler jeg dere å titte innom Villmarksbryllup.

En innholdsrik lørdag er snart over. Vi startet dagen med å dra til Gårdsbutiken. Har ikke vært der siden 3 dager før bryllupet, og jeg får faktisk abstinenser 😉 Så målet for dagen var tredelt: skravle og fortelle om bryllupet, feire Gårdsbutikens 1 års fødselsdag, og handle til Nairo som fyller 7 måneder i dag. Vi skravlet og feiret 1 årsdag med kake på terrassen, og jaggu fikk visakortet til E kjørt seg skikkelig 😉 Men mer om det senere.

Etter en snartur innom Svinesund, dro vi videre mot hytta. Jeg hoppet av for å besøke C og levere tilbake fatene fra de to kakene hun og hennes mor bidro med til bryllupet. Er lenge mellom hver gang vi får sjansen til å skravle, så det fikk vi tatt igjen litt av i dag, og jaggu fikk vi bryllupsgave av henne og hennes familie. Kjempekoselig!

Så tuslet jeg bort til min hytte, og fikk sett hvor flinke E og D har vært denne uka. Først har de flyttet alt som sto i den lille delen av stua og på soverommet over til den delen av stua vi har fått lagt gulv i:

Så har de revet opp mesteparten av gulvet i den lille delen av stua:

Det som gjenstår der er gulvbordene under veggene, og da må vi har større verktøy enn vi har tilgjengelig. Men nok en gang er det artig å stå inne og se kjelleren gjennom gulvet, og det er så deilig å vite at det bare er soverommet, som dere ser i bakkant til høyre, som gjenstår av riving.

Vi har tre morelltrær på hytta. To med vanlige, mørke moreller, og et med lyse moreller. Sistnevnte er absolutt min favoritt, og det bugner av moreller der i år!

Nairo fikk også smake på moreller:

Og de gikk ned på høykant! Noen som vet om morellsteiner er skadelige for vofser?

Men jeg tok med meg fem morellsteiner hjem for å plante de i håp om at jeg kanskje kan få et godt morelltre her hjemme også:

Nå har jeg lest litt på nettet og de fleste sier at planting av morellsteiner stort sett aldri fungerer, og skulle det bli et tre av de, blir det ytterst sjeldent de samme morellene som på treet de kommer fra, men siden jeg har null og niks peiling på poding, så prøver jeg ihvertfall og ser hva som skjer.

Videre dro vi innom Europris en tur, og etter en kort stopp hos mamma for å ta inn post, så dro vi hjem.

Som nevnt brukte vi en del kroner hos Gårdsbutiken i dag. Jeg hadde bestemt meg for å kjøpe sengen til Nairo, sånn at han har en i stua og en på soverommet. I tillegg har jeg i lengre tid lystet veldig på en godbitkrukke de har der, og siden de i anledning 1 årsdagen hadde 20 % avslag på en valgfri vare, ble sengen såpass mye billigere at vi tok oss råd til krukken også 🙂

Som dere ser, ble det en del mer 😉 Ville ha en leke eller en godbit siden Nairo har “bursdag i dag”. E og D skulle velge ut dette, og de falt pladask for grisen. Så da ble den med. Jeg har i lengre tid sett på den gule ballen, og vips ble den med, sammen med tyggetingen formet som en amerikansk fotball. Den blir lagt inne i den gule ballen, slik at Nairo har noe å både leke med og å gnage på. Den lille refillen i front er til en annen leke han har, og den lilla saken midt i sengen er selvheftende bandasje, som er kjekk å ha. Det røde pleddet med hvite prikker i bakgrunnen er også til Nairo, les videre for å se hvorfor 😉

Vi satt ned grisen ganske raskt til Nairo, og han lurte veldig på hva dette var for noe:

Han prøvde å nærme seg den fra alle vinkler:

Og han prøvde også å bjeffe på den, uten at det hjalp nevneverdig:

Grisen var bare skummel. Så vi lot den stå på kjøkkenet, og gikk heller opp for å sette på plass den nye senga. Nairo og E tok seg tid til en kosestund i vår seng først:

Den nye senga passet ikke inn mellom veggen og vår seng, så vi plasserte den mot veggen ved fotenden av vår seng. Pleddet dere så lengre oppe her kjøpte jeg ene og alene fordi Nairo er en rydder. Han elsker å re opp når han skal legge seg, uansett om det er oppe i vår seng, eller i sin egen seng. Og for at han ikke skal bite og dra i selve senga, var pleddet en grei løsning. Kr. 50,- på Europris er helt grei pris for et hundepledd:

(se nå endelig bort ifra det elendig stygge, grønne gulvet vårt…)

Og til og med fargevalgene på senga og pleddet har en mening…tro det eller ei 😉 Fargene på soverommet går i sort, hvitt og rødt, og selvsagt skal tingene til Nairo stå i stil 😉

Men uansett hvor fint og flott det var, uansett hvor mye det sto i stil til resten av rommet, så var ikke Nairo spesielt imponert. Ihvertfall ikke nok til at han ville prøve ut den nye senga. Nå kan det skyldes at han ikke var interessert i å legge seg midt på ettermiddagen, men jeg tenkte uansett at jeg skulle demonstrere for han hva slags bruksområde dette nye greiene hadde:

Noe sier meg at senga kanskje er litt stor for han? 😉 Men det hjalp uansett ikke på hans lyst til å teste senga, han dristet seg bare til å lukte litt på den:

Ikke engang forslaget om å dele den med han var interessant:

Så vi får bare vente til natta og se om han er mer interessert da.

Ettermiddagen min har gått med til å se på fyrstebryllup i Monaco. Min umiddelbare reaksjon til Charlenes kjole var at den var litt for lik kronprinsesse Victorias kjole når hun giftet seg i fjor, men Charlenes kjole var absolutt vakker. Den nye fyrstinnen er jo vakker i seg selv, men jeg hadde ventet litt fler smil under vielsen. Det så til tider ut som om hun kjedet seg, eller som ei på Twitter sa, at hun kanskje angret seg. Men at hun var følelsesmessig berørt så vi jo når hun skulle legge fra seg buketten i den mindre kirken etter vielsen, og det var rørende.

Nairo har brukt kvelden på å sakte men sikkert nærme seg grisen. Og nå i kveld har det tatt helt av, han digger den totalt, og jeg merker at jeg kunne være i nærheten av å klikke hvis jeg må høre mer på denne grisen. Hør selv:
Så jeg tror løsningen blir å ta den fra han og la den ligge bortgjemt i perioder, sånn at vi ikke blir gale av gryntingen, og sånn at Nairo ikke blir lei og/eller biter den i stykker. Men det er moro å se at han koser seg da 🙂

Håper alle har en fin lørdagskveld i sommerværet som ihvertfall her nede ikke byr på altfor mye sol, men varme, høy luftfuktighet og en lummer følelse konstant.

Klikk på bildene for å se de i større versjoner.

{minsignatur}

2 Comments

  • Espen

    Ble et øyeblikk i tvil om senga var til Nairo eller deg Kjersti. 😉 Artig det bildet hvor Nairo bjeffer mot grisen.

    • Kjersti

      Espen: Det sies jo at man skal vise dyra hva man mener, og da måtte jeg jo bare krype oppi 😉 Men særlig komfortabelt var det ikke å ikke få strukket seg ut 😉 Ja, han var rimelig sint på den en stund 😉