En dag på Hvaler

De fleste vil sikkert tilbringe tid på Hvaler på sommeren. Et skikkelig sommerparadis med alle sine strender og holmer. Å prøve å finne cacher der ute på sommeren ser jeg på som bare trøblete når det er så mye hyttefolk og turister der, selv om det absolutt er mulig. Men, mange færre mennesker å ta hensyn til på denne tiden av året, derfor dro Lisa, Raymond og jeg ut dit i går for å cache litt.

Vi hadde egentlig ikke noen plan, så det ble til at vi begynte i en ende og jobbet oss derifra. Raymond hadde tatt noen av cachene fra før, Lisa og jeg har vel tatt nøyaktig de samme cachene der ute.

Starten ble ihvertfall en klatrecache, som jeg skulle prøve meg på:

Men nei, jeg kom meg ikke langt opp før jeg skjønte at dette ikke kom til å gå. Nei, det var ikke veldig langt opp til cachen, men jeg følte meg ikke trygg nok. Derfor tro Lisa til:

Vi var innom ikke mindre enn 3 julecacher, 2 av de fra 2015. Utrolig forseggjorte, alle tre!

En veldig imponerende varde fikk vi også se:

Og som vanlig er vi glade på tur:

Helt ærlig, så hadde ikke jeg tittet så mye på kartet eller lest så mye om cachene på forhånd, så jeg var ikke forberedt på så mye gåing. Men gåing ble det, for å ta en multi, to tradisjonelle og en Earth. Her gjøres det litt forberedelser:

Litt oppmuntring på veien:

Og enda litt mer:

Men så var det slutt på oppmuntringene. Min kropp streiket nesten umiddelbart, men selv om det verket både her og der, gikk det seg heldigvis til underveis.

Det var veldig fine stier på vei utover:

Så lenge vi holdt oss til stien, da. På ett tidspunkt mente både Raymond og Lisa at vi skulle følge en mindre sti. Jeg var ikke helt enig, men ga meg for flertallet. Det endte med mange høydemeter opp og like mange høydemeter ned pluss en halvtimes omvei, før vi var tilbake igjen der den opprinnelige stien kom ut fra skogen. Jaja, noe å le av 😉

En vakker strand møtte oss:

Det ble mye gåing oppe på svaberg og fjell. Heldigvis var det ikke spesielt glatt i går, og dermed gikk det an å nyte utsikten også:

Det var et litt merkelig vær i går. Et par minus, til tider sol, vindstille i dalene og litt vind på toppene, disig som bare dét utover havet, og som dere ser på neste bilde, var det til tider vanskelig å se hvor hav og himmel møttes:

Etter v.e.l.d.i.g mye gåing frem og tilbake, ble vi ferdige med alle fire cachene, og vi innvilget oss en deilig matpause:

Dagen ble avsluttet med stort sett bare park&grabs, med unntak av en Earthcache til. Heldigvis bare 500 meter å gå til den 😉 Og så måtte vi opp på en liten topp til, god utsikt i denne lille vika:

Legg merke til padlerne til venstre i bildet, det så ut som en kald fornøyelse!

Det ble 18 funn på Lisa og meg, noen færre på Raymond. To Earth-cacher på én dag er ny kost for meg, og en av de andre cachene gjorde at jeg fikk fylt et hull i D/T-matrisen. Hurra! Mobilen til Lisa viste over en mil gåing totalt, og det kjentes sånn ut i kroppen både i går kveld og da jeg sto opp i dag. Heldigvis er de fleste vondtene borte, nå er jeg egentlig bare godt sliten 🙂

8 Comments

 • boerboelheidi

  Om det ikke er så mye folk der at ingen bryr seg om de som oppfører seg litt “merkelig” ? Jeg trives egentlig best med å cache vår og høst har jeg funnet ut, da er det sjelden for varmt, og lite insekt ?det der er en gresshoppe, føler at det var nødvendig å skrive det.. ?
  En mil er jo kjempefint en søndag i januar. Misunner deg veldig at det er så bart og fint. Vi har utrolig lite snø vi også nå, men er akkurat så mye at det dekker isen som er alle steder, broddeføre.

  • Kjersti

   Heidi: Altså, er det stappfullt med folk, så er det jo ingen som bryr seg. Men jeg bryr meg da, for jeg føler at alle stirrer uansett 😉
   Jeg cacher gjerne når det er en normal norsk sommer jeg, 20 grader er ypperlig cachetemperatur 😀 *ler* Joda, jeg ser at det er en gresshoppe 😀
   Det har snødd noen fnugg i natt, vært mildvær i dag, og nå skal vi ha en ukes tid med bare kuldegrader, meldt ned mot -10. Glatt og fint… 🙁

  • Kjersti

   Elisabeth: Det var det! Fin natur, godt selskap og geocaching er en uslåelig kombinasjon 😀

 • Ina

  Fantatiske bilder fra nydelige Hvaler.❤️ Mitt andre hjem. Tilbrakt nesten vær sommer på hytta til min gudmor på Søndre Sandøy. Sommeren blir ikke den samme uten en tur ditt ut. Skjærhalen er også en Hærlig plass

  • Kjersti

   Ina: Jeg har ikke vært mye på Hvaler, men for meg er det å komme ut ved havet magisk uansett. Mitt paradis er i Halden, men det har jo også tilknytning til havet 🙂

 • Tove

  Mange fine bilder. Smart å ta turen til Hvaler nå. Jeg syns jo det skal være snø om vinteren, men det har sine fordeler med barmark også. Får nesten lyst til å ta turen “sørover” for å finne en cachetur på barmark. Lurer på hvor langt jeg må før det er bart?

  • Kjersti

   Tove: Takk! Jeg synes helt klart det er fint uten snø, aller helst barfrost.
   Jeg skal til Moss til fredag, skal prøve å legge merke til om det er snø eller ikke der 🙂