Sånn var mars

For tiden sitter jeg fast her hjemme. Eileif har fått praksisplass og har derfor bilen hver dag, og jeg kommer meg ikke noe sted. Og siden det ikke skjer nevneverdig mye i et gult hus ute på landet, så blir det ikke mye å fortelle om i bloggen. Derfor tenkte jeg at jeg kunne vise dere hvordan min mars har vært de siste årene 🙂

Vi begynner i 2003, altså 10 år siden! Da var jeg på hytta, og hadde masse besøk av fugler på fuglebrettet rett på utsiden av et vindu:

1 220313 Mars 2003 Blåmeis

Hvis jeg ikke tar helt feil, er busken en kaprifol, og den hadde allerede i mars kommet med skudd.

Så flytter vi oss til mars 2004. Store ting skjedde i nabolaget, vi var i ferd med å få en ny E6 og en ny Svinesundbro:

2 220313 Mars 2004 Nye Svinesundbroen

I juni dette året fikk jeg mulighet til å gå opp på buen, og selv om høydeskrekken min stoppet meg fra å komme meg helt på toppen, var det allikevel en storslagen opplevelse! Og i juli heiste de opp midtseksjonen av veien. Da kjørte jeg utom hver morgen før jobb for å ta bilde av hvor langt de hadde kommet, de brukte 3 dager på den prosessen.

I mars i 2005 var jeg på Nordens Ark:

3 220313 230305 Nordens Ark

Nå er det altfor lenge siden jeg var der sist, og jeg savner å gå rundt der nede og titte etter dyrene.

Mars 2006 var tydeligvis kald, ihvertfall hvis vi skal dømme utifra hvordan Elgåfossen så ut:

4 220313 Mars 2006 Elgåfossen

Det er tomt i bildemappa mi for mars 2007, men 22. mars 2008 hadde vi en fabelaktig solnedgang her:

5 220313 Mars 2008 Solnedgang

Av og til skulle jeg ønske at jeg virkelig klarte å ta bilder av hvordan naturen nøyaktig ser ut, for jeg synes alltid det går noe tapt på veien mellom virkelighet og minnebrikke.

28. mars 2009 var det vår her. Krokusen prøvde så godt den kunne å komme seg opp, og dette er fra det bedet med mest skygge:

6 220313 280309 Krokus

Rundt denne dato i 2010 var løkblomstene i bedet langs veien på god vei opp:

7 220313 240310 Løkblomster på vei opp

Nå har jeg faktisk ikke vært ute og tittet i dette bedet enda i år, men det er snøfritt der, og solen varmer også godt der, så kanskje der er noe på gang?

I 2011 hadde fokuset skiftet tilbake til hund, og her er et bilde fra den andre dagen vår på valpekurs. Se den bittelille halen! 🙂

8 220313 230311 Andre dag på valpekurs

Og i fjor hadde vi en staselig hund som nøt vårsolen ute på nedsiden av verandaen:

9 220313 200312 Nairo i langline på gårdsplassen

Nå er det straks helg, og den skal, hvis jeg får bestemme, fylles med litt shopping (mamma har snart bursdag), helst to lange gåturer, og kanskje et cachefunn 🙂

12 Comments

 • Siv Anita

  Så moro å se bilder fra de 10 siste årene!

  Her ligger det alt for mye snø i mars til at noe som helst kan vokse. Men om et par måneder, da begynner det å skje saker og ting i naturen og hagen. Jeg er spent på hva som befinner seg i hagen min. 😉

  Cachefunn… jeg har faktisk ikke ett eneste funn i år. Jeg har ikke hatt tid til å være på cachetur…. men så snart snøen forsvinner blir det helt klart nye muligheter! 🙂

  Håper du får en flott helg og påske, selv om det ikke blir mye gult hos deg!
  KLEM

  • Kjersti

   Siv Anita: Så bra! Jeg synes det var veldig moro å gå gjennom bildene og se hva som dukket opp 🙂
   Ja, du har en spennende tid i møte, å finne ut hva som kommer opp. Blir som en skattejakt i seg selv 🙂
   Ikke noe rart at du ikke har fått cachet noe i år, så mye som du har hatt å gjøre. Men kjenner jeg deg rett, blir det masse når sommersesongen setter igang! 😉
   Tusen takk, det samme til deg! Jeg har jo noen gule kyllinger stående her, men de står fremme hele året, så jeg legger liksom ikke merke til de.
   Klem!

 • Heidi

  Så morsomt å se tilbake på, og fine bilder. Heldig du som har bildene i mapper.
  Skjedde noe en gang jeg skulle flytte bilder fra en maskin til en annen, alle bildene havnet i EN mappe, og det er en del bilder… Har i mnd og år fra jeg fikk denne maskinen her, og det er så lettvint å finne fram noe igjen. Skal jeg ha noe fra før 2010 en gang så må jeg lete en stund, og noen ganger gir jeg opp.

  Flott med praksisplass 😀

  • Kjersti

   Heidi: Jeg er så systematiker at alt som kan arkiveres på en (for meg) fornuftig måte, blir arkivert sånn 😉 Åh, så kjedelig med den overføringen din! Tror jeg hadde blitt gal hvis det hadde skjedd her, det er jo en megajobb å rydde opp i det…
   Veldig bra med praksisplass, vi krysser fingrene for at det blir noe mer 🙂

 • Tove

  Morsomt med en sånn sammeligning 🙂 Forskjellen mellom i år og i fjor er i hvert fall stor her hos oss, uten at jeg kan dokumentere det, tror jeg.

  Så bra med praksisplass til Eileif. Håper det er noe han kommer til å trives med 🙂 Håpet det var noe på gang, da du skrev at du måtte cache aleine i påsken.

  Jeg har lyst til å cache litt i påsken, men er litt usikker på om det er snø på de forskjellige stedene. En cache eller to bør det uansett bli.

  • Kjersti

   Tove: Ja, det synes jeg også at det var 🙂 Det skrives i avisene at det er 20 grader kaldere i år enn i fjor på samme tid, så ja, jeg tror det er stor forskjell her jeg også. I dag har det snødd hele dagen, men bare sånne “sølvfnugg” som egentlig aldri legger seg på bakken. Og så har det vært sol samtidig.
   Han stortrives på jobben, og vi krysser fingrene for at det blir noe varig! Eileif jobber de tre første dagene til uka, og så kommer D hjem når Eileif har fri, derfor blir det nok caching alene på meg. Skal ihvertfall prøve å ta én cache i morgen, og så håper jeg på fler i helligdagene.
   Hvis du er klar for å grave litt, kan du jo finne de som ligger under snøen også 😉

    • Kjersti

     Tove: Nå er det vel mer is enn snø ute i terrenget, ihvertfall her nede. Risikosport å gå på tur, men jeg fant ihvertfall den cachen jeg ville i dag 🙂
     Veldig mange lette cacher man kan ta, men da blir det liksom ikke noen tur ut av det.

  • Kjersti

   Ellen: Så koselig, tusen takk! 🙂 Sånt blir jeg glad av å høre 🙂

 • Kristina

  Så fint innlegg, veldig kjekt å mimre litt tilbake 🙂
  …og akkurat det det med at noko går tapt på vegen mellom verkelegheit og minnebrikke kan eg sei meg einig i, spesielt når eg prøvar å ta solnedgongsbilete..Dei er alltid suverent mykje finare i verkelegheita!!

  Ha ei riktig god påske Kjersti! 🙂

  • Kjersti

   Kristina: Det er rart med det, man husker ikke nødvendigvis hva man gjorde for et år siden, og heller ikke for to eller ti år siden, så det er moro å titte litt tilbake 🙂
   Det gjelder nok å lære seg mye mer om manuelle innstillinger på kameraet hvis man skal klare å fange det litt vanskelige lyset på bilder, men jeg er dessverre altfor lat til å sette meg inn i blender og ISO og lukkertid og alt det der. Litt skjønner jeg jo, men langtfra nok til at det blir superbilder.
   Tusen takk, det samme til deg og dine! 🙂