Topp 5 geocachingopplevelser i 2013

I fjor hadde jeg jo favorittcachekalender her på bloggen. Til min store overraskelse fikk jeg for en liten stund tilbake en kommentar på FB om at noe tilsvarende var savnet i år, utrolig koselig! Siden jeg nesten ikke har cachet i år (kun 127 funn), har det ikke vært noe grunnlag for å lage en ny kalender. Men jeg har allikevel hatt mange gode geocachingopplevelser, og tenkte jeg skulle dele 5 av de med dere i kronologisk rekkefølge.

19. og 26. januar forsøkte Eileif, Nairo og jeg å gå inn til Fridtjof Nansens hotell. Det ligger en lang cachetrail som følger stien inn til “hotellet”, og godt er det ellers hadde vi ikke funnet frem da merkingen av stien er elendig. Den første lørdagen kom vi oss til Sandsjø. Kaldt var det, så det var utrolig godt å tenne bål, grille pølser og drikke kakao.

4 190113 Geocaching - Fjell bru - Sandsjø - Fjell bruDen andre lørdagen kom vi oss litt lenger, men stien ble borte for oss og vi valgte derfor å snu. Det var mildere denne dagen, men også mer grått.

3 260113 Litt nærmere Fridtjof Nansens hotell

Starten på geocachingtrailen finner du på GC39M9C.

24. mars tok vi turen nordover i Østfold for å gå opp til Linnekleppen. En utfordrende tur fordi det var is på stien, men en veldig fin tur og jeg skjønner godt hvorfor denne høyden er et populært turmål. Det var utrolig deilig med noen stråler fra vårsola:

13 240313 LinnekleppenCachen på Linnekleppen finner du på GCPNG5.

19. mai ble for meg to milepæler når det gjelder geocaching. Jeg deltok for første gang på et event, og jeg fant også min første wherigocache. Masse folk på festningen i nydelig vårvær gjorde dette til en stor opplevelse for meg.

2 190513 Geocachingevent i festningenDet ligger hauger av andre cacher også på festningen, men wherigo’en finner du på GC4A59F.

I slutten av juli dro Nairo og jeg på en liten ferie. Vi hadde flere stopp underveis, blant annet hilste vi på Marte i Lillehammer og det ble selvsagt en del cachestopp også. Hovedmålet for turen var å besøke Heidi i Skjåk. Jeg har ikke tall på hvor mange timer jeg har tittet på hennes innlegg fra turer i deres område og også studert turkart, så jeg følte det nesten som om jeg hadde vært der før da jeg kom dit. Det var flere fine cacher i nydelige omgivelser der, men skal jeg trekke fram kun én cache, må det være det som også ble Heidis første funn:

13 240713 Ferietur - Aursjoen kultursti - Heidi med sitt første cachefunnCachen finner du på GC1WZA9.

Den siste opplevelsen var en hel måned med caching. Utfordringen fra geocachingmiljøet lød: finn minst en cache hver dag i august. Jeg startet med godt mot, men jo lengre ut i august vi kom, jo mer slitsomt og stressende synes jeg hele opplevelsen var. Allikevel er jeg storfornøyd med at jeg klarte å gjennomføre alle 31 dagene, og kjenner jeg meg selv rett er det nok ikke umulig at jeg tar på meg en sånn utfordring nok en gang. Men da tror jeg at en av forutsetningene må være at jeg er i jobb og naturlig skal til mer cacherike områder hver dag. Det ble tatt fler fine cacher denne perioden, blant annet på Saltö.

4 310813 220813 Geocaching - tur på Saltö

Men den jeg vil fremheve er GC40ATP.

Det hadde vært veldig moro å høre om deres cacheopplevelser i år! Kanskje du har rundet et magisk antall funn? Kanskje du startet med caching i år og synes alle er spennende? Kanskje du har stått frustrert og ønsket at alle mugglere bare kunne stikke av? Kanskje du har funnet en veldig forseggjort boks? Hva skal til for at du synes et funn har gitt deg noe utenom det vanlige? Og så ønsker jeg dere alle selvsagt et godt 2014-cacheår 🙂

Samtidig vil jeg benytte anledningen til å takke for det gamle året. Tusen takk for at dere fortsetter å stikke innom her, for alle kommentarer og tilbakemeldinger. Hadde det ikke vært for dere, hadde det blitt utrolig ensomt og kjedelig å blogge! <3

26 Comments

 • Ellen

  “Kanskje du har rundet et magisk antall funn? Kanskje du startet med caching i år og synes alle er spennende? Kanskje du har stått frustrert og ønsket at alle mugglere bare kunne stikke av? Kanskje du har funnet en veldig forseggjort boks?”

  Check! Check! Check! Check!

  Startet jo i september bare, men klarte å runde 40 cacher på den tida, helt greit det 😀 Mugglerhistorien min har du allerede hørt, haha! Flybuss, altså… Og den fineste boksen er den jeg sendte deg bilde av, trollboksen! Når jeg får rota meg til å blogge et innlegg om 2013 skal jeg poste bilde av den 🙂

  • Kjersti

   Ellen: *ler* Det er det som er så magisk med geocaching, man får oppleve så mye! :p Flybusser er helt klart noe herk så lenge de er forsinket 😉 Den boksen var utrolig forseggjort, det er sånne som gjør at man smiler resten av dagen! Husk å ikke identifisere hvilken cache der er hvis du poster bilde av den, da tror jeg ikke eieren blir kjempefornøyd 🙂

    • Kjersti

     Ellen: Det er veldig safe så lenge du ikke skriver hvilken cache det er (hverken navn eller GC-nummer) 🙂

      • Kjersti

       Ellen: Jupp 🙂 Jeg vet jeg har brutt mine egne anbefalinger på dette området noen ganger, men jeg skal absolutt bli flinkere til å ikke legge ut spoilere selv 🙂

 • Tove

  Ellen: Den boksen gleder jeg meg til å se bilde av!
  Veldig morsomt å lese slike innlegg, Kjersti 🙂 Får plutselig lyst til å “kaste meg over” cache-kartet igjen, men det stopper vel der igjen…. Men joda, vi skal logge cacher i dette nye året også, det er helt sikkert 🙂
  I fjor (forfjor er det visst blitt nå!) laget jeg et lignende innlegg, men for det siste året så logget vi jo ikke logget så mange, men kanskje en topp 3-liste. Du skal ikke se bort i fra at det dukker opp noe 😉
  Jeg ønsker deg og dine et godt nytt år!

  • Kjersti

   Tove: Så bra at det inspirerer! Jeg hadde ikke tenkt å lage noen sånn oversikt i det hele tatt, men etter den kommentaren på FB måtte jeg jo bare 🙂
   En topp 3-liste må du lage, jeg synes det er veldig moro å lese om hvilke du synes var stas! Husker godt innlegget fra i forfjor 🙂
   Tusen takk, det samme til deg og dine også!

 • boerboelheidi

  Jeg er med 😀 Så morsomt!
  Jeg hadde knapt nok funnet fem før nå siste dagene av desember, men ble plutselig noen til, og jeg synes det er fantastisk morsomt.
  Vi har jo nevnt det før, når det ikke er så mange i nærheten så blir det slik, så jeg synes det er ok. Og så vet jeg jo at det blir annerledes til våren og utover.

  Et riktig godt nyttår til dere, og så ses vi senere på året! 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Klart du måtte være med! Jeg klarer ikke helt å beskrive følelsen av å gå kulturstien, det var så stort for meg! Og å få være med når du fant din første var utrolig moro 🙂
   Er så glad for at du synes caching er gøy, og jeg håper du får dratt på mange turer til våren, sommeren og høsten slik at du kan bruke vintrene fremover til å planlegge neste sesongs cacheturer. Da blir det forhåpentligvis ikke så ille at du ikke får tatt så mange på vinteren 🙂
   Takk det samme til deg og dine! Gleder meg!!! 😀

 • Kristina

  Eit veldig artig innlegg, Kjersti! Eg har jo sjølv lurt på om eg skal starte litt med dette sjølv – har til og med lasta ned ein geocaching-app på mobilen som eg skal teste ut! Og det er di forteneste!! Det er eine og åleine din blogg som har gjort meg nysgjerrig på dette, og som har fått meg til å lese litt rundt på nettet kva dette dreiar seg om. Turar her og der går eg jo titt og ofte, så kvifor ikkje slenge på ein cache-jakt i same slengen når eg likevel er ute?? Det gjer jo det heile litt ekstra spanande! 😀 Så takk for inspirasjonen!! Og godt nytt år!!

  • Kjersti

   Kristina: Så koselig at du synes det! Og så utrolig moro at du har tenkt å prøve!!! Sånt gjør meg glad langt inn i sjela, det er like trivelig at andre begynner med dette og synes at det er moro som det er å dra ut og finne en boks selv 🙂 Det begynner å bli en del som har begynt med caching etter å ha lest bloggen min, og da tenker jeg at jeg på en eller annen måte har klart å formidle litt glede ved cachingen, noe jeg blir veldig glad for 🙂
   Husk at jeg gjerne vil lese om opplevelsene dine på tur 😉 Og bare spør hvis det er noe du lurer på!
   Godt nytt år til deg også!

   • Kristina

    Eg skal sjølvsagt blogge om cachinga mi når eg kjem i gong! 😀 …eg får starte med å lage meg ein konto på geocaching.com 🙂 🙂

    • Kjersti

     Kristina: Det er en veldig god start 😉 Finn på et kort brukernavn, noen av loggbøkene du skal signere i er så bittesmå at det lønner seg med et kort nick 🙂

      • Kjersti

       Kristina: Bare koselig 🙂 Jeg er full av tips når det gjelder geocaching. Noen er sikkert vesentlig dårligere enn andre, men shit happens :p

       • Kristina

        Hahaha 🙂 Eg trur jammen meg eg skal lage meg ein konto når eg kjem heim frå jobb idag, og sjå om eg finn ein litt enkel cache på tur med hundane seinare! Berre for å få testa det ut! 🙂

        • Kjersti

         Kristina: Strålende! Gleder meg til å høre hvordan det gikk! Og når du har laget deg en konto, må du finne Team Pilaris der inne og sende en venneforespørsel. Jeg synes det er supermoro å følge med på logger og sånt 🙂

       • Kristina

        Det vart dessverre ikkje noko av, for det vart heilt mørkt før eg kom meg ut, og det pissregna så eg gadd ikkje leite! :p Men eg har lagra fleire her i nærmiljøet som eg skal plukke dei næraste dagane. Må starte litt lett, hehe 🙂 No har eg sendt deg ein venneforespørsel!! 😀

        • Kjersti

         Kristina: Æsj, så kjedelig! Men det er bra du har planene klare, er jo helg i morgen! Veldig greit å starte med lette cacher så man ikke blir skuffet og lei fra første stund. Men husk på at hvis du mot formodning ikke skulle finne en boks, så er det like viktig å logge DNF (Did Not Find) på nett som å logge at du finner en boks. DNF’er gir viktig info til cacheeieren 🙂
         Skal springe inn og godkjenne forespørselen :p

        • Kjersti

         Kristina: Men vi satser selvsagt på at du aldri trenger å logge en eneste DNF, og at dine cacheopplevelser bare blir av det positive slaget! 😀

 • Siv Anita

  Gratulerer med nye 127 funn! De ligger jo ikke akkurat tett som hagl i Halden, så det er kanskje ikke så rart at du “sliter” litt med å få flere signerte loggark. 😉
  Uansett; geocachinga er en fabelaktig måte å finne nye fine turmål. I år har jeg virkelig funnet frem til mange steder jeg ellers aldri ville fått sett! 🙂
  Lykke til med geocachinga i 2014! 🙂

  • Kjersti

   Siv Anita: Det har faktisk kommet ganske mange i Halden i det siste, men en god del av de er i folkerike områder. Og jeg vil helst ut i skogen 🙂
   Sant det, det er vel det jeg liker best med hele cachinga!
   Takk det samme, vennen!