Utrygg tur og uventet FTF

Eileif jobber natt for tiden. Egentlig jobber han aldri natt der han stort sett alltid jobber, men fra tid til annen trenger de han på trailerkjøring, og da kan det bli nattjobbing. Som de siste dagene. Han sover når han kommer hjem fra jobb, derfor ville jeg komme meg ut med Nairo i dag, så vi ikke risikerte å vekke Eileif. Nå skal det sies at det skal ekstremt mye til for å vekke Eileif, men det gå jo an å prøve å være hyggelig uansett 🙂

Nairo trenger tur, og det er ytterst sjeldent jeg ikke kombinerer det med litt caching. I dag hadde jeg lyst til å finne de to siste cachene på Erte som jeg ikke har sett etter tidligere. Joda, det er noen flere cacher i det området jeg ikke har logget, men det er treklatring langt opp i trær, og det er ikke aktuelt for meg. Så Nairo og jeg dro til Erte, jeg hadde sjekket kommunekartet på forhånd og så at den utvidede elgjakta var over i akkurat det området vi skulle gå.

Et lite stykke før første cache ble jeg oppmerksom på en lyd, og fikk øye på denne krabaten:

Du ser ikke denne krabaten, nei? Det hadde ikke jeg gjort heller, hadde jeg ikke visst hvor han satt. Like under den midterste ledningen, på venstre side av stolpen, sitter en hakkespett.

Nairo var storfornøyd med å komme seg på tur i et populært område, det var avis å lese absolutt hele veien, og av og til lurte jeg på om han hadde mistet hodet sitt, for det så jeg ikke mye til:

Den første cachen ble funnet uten problemer, og vi tuslet videre mot neste. Den kunne vi ha tatt fra en helt annen kant, men da hadde det ikke blitt lange turen på Nairo. Så vi gikk inn på en sti jeg aldri har gått før, og her var det fint!

En del våte partier, men ikke noe problem å komme seg forbi. Den cachen ble også funnet uten problemer, og jeg var storfornøyd med fangsten 🙂

Vi gikk nesten samme vei tilbake, og da gikk det plutselig opp for meg hvor jeg var. Jupp, ikke langt fra der vi møtte tiuren den gangen. Så da følte jeg meg ikke like trygg lenger. Irriterende at et så fint område har blitt ødelagt av en dårlig opplevelse. I tillegg er det villsvin i det området også. Jaja, jeg så heldigvis ikke noe til noen av de i dag.

Fikk handlet litt, og Eileif sov fremdeles da vi kom hjem. Jeg satt igang med julekortkonvoluttskriving samtidig som jeg tittet på langrennssprinten. Satt meg tilbake ved pc’en, og plutselig dukket en av dagens adventscacher opp i mailen min, bare 4 km unna i luftlinje! Jeg bryr meg ikke noe om dette racet i Østfold i advent, hverken i år eller foregående år. Men det er aldri feil med en FTF, så jeg la inn koordinater som waypoint i GPS’en, røsket med meg det jeg trengte, og kjørte. Underveis klikket GPS’en, men jeg rakk å laste cachen ned på offlineliste på mobilen. Visste nøyaktig hvor jeg skulle, og parkeringsplassen var tom! Det var fremdeles ikke liv i GPS’en, så jeg lot den ligge igjen i bilen og tuslet avgårde. Dette var en multi uten oppgave eller forklaring i teksten, så jeg var spent på hva som ventet når jeg fant boksen. Fulgte instruksjonene, og etter en stund og litt stopp, kom jeg frem til en boks med en loggbok. Måtte åpne den fra begge kanter for å være helt sikker på at ingen hadde logget, hurra, jeg var først! Menneh…blyanten i lomma hadde brukket spiss, og kulepennen satt fast på GPS’en i bilen. Jeg hørte forfølgerne mine i skogen, så jeg måtte tenke fort. Endte opp med å sette fyr på spissen av blyanten og knote ned noe som kunne ligne på navnet mitt i loggen ved hjelp av sot/kull. Heldigvis ble den dårlige loggen rettet opp ved hjelp av etterfølgernes kulepenn 🙂

Det er sjelden jeg har mulighet på FTF når jeg bor sånn til som jeg gjør. Og jeg hadde ihvertfall aldri forventet FTF på en adventscache, der er det noen som er helt råe på å komme seg fort fra der de er til der cachen er. Så denne er jeg ekstra stolt over, ikke minst fordi jeg gjorde hele innsatsen med mobilen og ikke noe fungerende skriveredskap.

6 Comments

 • boerboelheidi

  Misunner deg litt bar mark, men samtidig hadde vi såå fin tur i snøen i dag 😀 Vi har hatt mye snø lenge, og nå har det snødd igjen.. så det er litt rart å se på bilder der det se ut som vår, eller høst. Håper dere får en hvit jul ihvertfall, det er litt koselig.
  Så morsomt med uventet FTF! Grattis 😀 Jeg har ikke godt av å lese om slik kjenner jeg, må få til en tur eller to på nyåret, så vi kan finne noen cacher.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg kjenner jeg er ekstremt glad for uteblitt snø, og hadde det ikke vært for Nairo, så kunne jeg helt fint gått hele vinteren uten snø. Joda, det er koselig med snø, joda, det blir mye lysere med snø, joda, det hadde vært fint med en hvit jul. Men jeg har ikke lyst på måking av snø, glatte, slapsete og ubrøytede veier, kulda. Så jeg har nok blitt litt anti-snø. Veldig fint å se på dine og andres bilder, med snø og kos, men jeg er glad så lenge jeg slipper.
   Takk! Sist jeg hadde en FTF som bare var min (ikke event-FTF) var i juni, og av mine 61 FTF’er, er det faktisk bare 23 cacher jeg har FTF’et alene. Alle de andre har vært fellesFTF’er eller event-FTF’er. Cachingen er forresten nok et argument for å ikke ha snø, veldig deilig å kunne cache hele året, selv om det blir litt mindre om vinteren.

   • boerboelheidi

    Måking er ikke morsomt nei, og grunnen til at jeg og Jen gikk alene på tur både i går og i dag.. Noen må måke hjemme 😛
    Å cache når det er snø er ikke morsomt nei, har prøvd noen ganger, med vekslende hell.

    • Kjersti

     Heidi: Ser for meg han som måker, kjenner at jeg er ekstremt glad jeg ikke er han 😀
     Jeg er veldig dårlig på å lese attributter på cachene, men akkurat på vinteren, hvis vi har snø, prøver jeg å være flinkere for å sile ut de som ikke er vintersikre.