Superkoselig besøk i 48 timer!

De siste 4 årene har Heidi og jeg forsøkt å få til at hun og Tore skulle komme hit på besøk. Alle gangene har det kommet noe i veien, og det gjorde det nesten denne gangen også, men de tok en forkortet variant og var i Halden mandag morgen og dro igjen i morges. Og for noen timer vi har hatt sammen! Det er alltid koselig å tilbringe tid sammen med gode venner, men det blir noe ekstra når det er gode venner man ser sjeldent, og når det er gode venner man deler mange interesser med.

Ingen besøk utenbys fra uten å vise frem festningen, så vi møtte de der mandag morgen. Rundturen vi gikk på festningen ble selvsagt bestemt utifra cacher, så etter å ha funnet cachen på Gyldenløve og Norgesboksen, gikk vi videre inn i indre festning i retning klokketårnet. Et obligatorisk stopp for å bli foreviget som skikkelsen til Den hvite dame, denne gangen i en litt ekstra spesiell variant:

Joda, Heidi og Tore hadde selvsagt med sin 6 måneder gamle valp av rasen Bayersk viltsporhund. Verdens herligste lille jente, så utrolig trygg og stødig, og både Eileif og jeg ble sjarmert i senk!

Tore og Eileif står og titter utover Halden:

Så kjørte vi hjem og satt her og skravlet litt.

Tidligere på dagen hadde jeg sjekket “On this day” på Facebook, altså der man får opp minner fra samme dato foregående år. Da oppdaget jeg at samme dato for 4 år siden var den dagen jeg kom på besøk til Skjåk for første gang og Heidi fant sin aller første cache. Pussig! Jeg fant ut at det måtte feires med at de skulle finne sin første svenske cache. I tillegg hadde ihvertfall Heidi et ønske om å se noen av stedene jeg har vist frem mye her i bloggen, så vi tok Jen med i stasjonsvogna og lot Eileif og Nairo være hjemme og passe bobilen, og så dro vi på en liten rundtur her i nærområdet. Først bort til Bøkevangen, og da var det også enkelt å få tatt med en ekstra kirkecache på Prestebakke. I tillegg stoppet vi ved den aller første cachen Eileif og jeg la ut.

Så kjørte vi over Berby ned til Håvedalen, så den første svenske cachen ble en Large Mystery. På vei tilbake stoppet vi først ved cachen som var det aller første funnet til Eileif og meg, en cache jeg i senere tid har adoptert, og så stoppet vi ved Berby så Jen fikk bevege litt på seg og tok Eileif og mitt andre funn, også en cache jeg senere har adoptert. Det er fint nede ved elva:

Det ble ett funn til på de i det området, og når man ikke er høy nok og ikke har med stige, så løfter den ene den andre og man får logget allikevel 😀

Neste stopp ble ved kirken Eileif og jeg giftet oss i, og så kjørte vi nok en gang over grensa og logget min cache der. Der møtte vi to nederlandske søstre som også hadde logget cachen, fikk oss en kjempekoselig prat med de, og fortsatte så i retning hjem, men den siste stoppen ble på Elgåfossen og de tre cachene der. I likhet med for litt siden, når jeg hadde event der, var fossen ikke det minste å skryte av, og i dag var det faktisk en gjeng med unge voksne som klatret opp fossen, dere kan se de som noen små prikker på bildet, de var på vei oppover her:

Nå var det på høy tid med middag, og Eileif briljerte som vanlig med kokkekunnskapene sine. Jeg hadde lovet Heidi at hun skulle få smake på vår variant av Gyros, og det fikk de.

Resten av kvelden satt vi på verandaen og skravlet. Jeg gikk og la meg med et smil om munnen og gledet meg til neste dag!

På mandag hadde vi så smått lagt noen planer for tirsdagen, men de ble endret på grunn av varmen. Vi lot Nairo være hjemme og dro alle sammen i stasjonsvogna mot Halden sentrum etter en koselig frokost. Etter et par små stopp og logging av en cache, dro vi ut på hytta. Der er det 3 cacher, men på grunn av mye folk fikk de bare logget to av de. Men en tur på stranda ble det selvsagt:

Heidi og Jen tok også turen ut på grunna, og Jen svømte til og med! Tøffe lille jenta <3

Litt skravling med mamma ble det i varmen, hun er på hytta for tiden.

Og Jen oppførte seg eksemplarisk, til tross for hauger med nye inntrykk. Har dere sett så vakker hun er, selv med gress i munnviken? 🙂

Norsk side av gamle Svinesundbrua var neste stopp. Tore fikk seg en tålmodighetsprøve på en av cachene der, før Heidi og jeg gikk så de fikk logget en annen cache. Så ble det en stopp på Halden TB Hotell før vi gikk ut til Hjelmkollen. Der har jeg aldri vært, og jeg hadde lyst til å logge en cache sammen med de.

Himmel og hav, for en utsikt der er derfra! Jeg har jo sett masse bilder, men det er noe helt annet å se det med egne øyne:

Jeg våget meg nesten ut på kanten, og fytterakkern så langt ned det var!

Heidi og Tore hadde aldri smakt påsmurt purke, så det var dagens lunsj der på kollen. Og litt kosing med Jen, så klart:

Vi fortsatte nedover i Sverige, fikk stoppet for litt shopping og tre cacher til på vei hjem. Da var vi rimelig slitne alle sammen, så det var godt å sette seg ned og puste ut litt. Det vil si, etter at Nairo hadde fått seg en liten tur.

Dagens middag ble tatt på Nellies Place på Vassbotten. Store porsjoner med nydelig mat i sommersola med gode venner, hva mer kan man ønske seg?

Tilbake på verandaen hjemme, og der ble vi sittende til langt etter både Heidis og min leggetid. Heidi hadde tatt med seg denne flasken, da hun skulle se om hun kunne gjøre vindrikker ut av meg 😉

Helt ærlig, så var vel dette noe av den beste vinen jeg har smakt, men allikevel kjente jeg tydelig smaken og lukten av vin, og da funker det bare ikke for meg. Men jeg er glad jeg har fått smakt!

I dag tidlig ble det også tid til en koselig frokost og litt skravling før gjestene dro hjemover igjen. Jeg sitter igjen med en inderlig takknemlighet over et herlig besøk av skjønne mennesker og vakker hund, og jeg er så glad i de alle tre. Jeg skulle selvsagt ønske at oppholdet hadde vart lenger, men jeg forstår veldig godt hvorfor de måtte hjem litt fortere enn planlagt. Uansett, så er jeg glad for at de kom! Og jeg er også ekstremt glad for at de er så tålmodige med Nairo, han kan være en prøvelse å ha rundt seg til tider.

Tusen takk for besøket, dere er hjertelig velkomne tilbake uansett når det skulle passe! <3

6 Comments

 • boerboelheidi

  Så fint du har skrevet 🙂 Takk for at vi fikk komme, vi har kost oss maks! Så mange fine steder/cacher, koselige samtaler, god mat, og ikke minst, hyggelig selskap <3

  Vi gleder oss til neste gang, og nå regner jeg med at vi har brukt opp alle muligheter for avlysning av turer nedover 😀

  Jeg syntes begge hundene klarte seg veldig bra, litt mas og stress først på første dagen, men så gikk det seg jo til. Jeg vet jo litt om hvordan Nairo er fra før(har jo hatt han på besøk et par ganger 😀 ) og vet at ikke alle hunder er A4. Vi synes ikke Nairo er så stor en prøvelse, Nairo er Nairo <3

  • Kjersti

   Heidi: Det er godt å høre at dere har kost dere, og jeg gleder meg også til neste gang! Stortrives i deres selskap uansett hvor vi befinner oss, og skulle så inderlig ønske at det ikke var så langt mellom oss <3
   Takk for fine ord om Nairo! Jeg setter så utrolig pris på mennesker som takler han, som skjønner litt om hvordan han er og hvordan han fungerer, for da slapper jeg litt mer av også. Og ikke minst er det så utrolig bra at han får positive opplevelser med andre mennesker, og det gjør han til gangs med dere <3
   Hjertelig velkommen tilbake, det kan ikke skje fort nok! 🙂

   • boerboelheidi

    Vi har jo møtt Nairo noen ganger nå, og jeg tror at han kanskje merker litt at du slapper litt mer av også.
    Hvem vil vel ha en hund som bare er perfekt 😉 Litt personlighet har de fleste, og noen litt mer, det tåler vi <3

    • Kjersti

     Heidi: Klart at han plukker opp min reaksjon også, men uansett hvor klar jeg er over det, så er det himla vanskelig å gjøre noe med det. Dessverre. Men jeg prøver 🙂
     *ler* Nei, den perfekte hunden må være drit kjedelig :p Nairo er seg selv, og selv om jeg synes han er ekstremt slitsom i enkelte situasjoner, så ville jeg ikke byttet han ut <3

 • Tove

  For en deilig start på ferien. Ser du virkelig har kost deg 🙂 Da gjenstår det bare å nyte resten av ferien også.

  På bildet her ser den hvite dame skikkelig stilig ut. Da tenker jeg ikke på hodet, men resten av dama.
  Jøje meg så lite vann det er i Elgåfossen. Er den regulert? Eller er det bare sååå lite vann der den kommer fra?
  Kjenner igjen noen av cachene dere tok, tror jeg. Flott utsikt dere fant. Vinen ser jo i hvert fall god ut på bilde, fin flaske.

  God helg!

  • Kjersti

   Tove: Jeg nyter hver eneste dag, selv om det ble veldig tomt etter at besøket dro.
   De er i gang med å gjøre klar til årets forestilling av Den Hvite Dame på festningen nå, tror det spilles til uka. Så de reklamerer litt ekstra for damen nå, selv om akkurat denne installasjonen står oppe hele året.
   Nei, fossen er ikke regulert, men vi har nesten ikke hatt regn her i sommer, så det er ikke noe vann å ta av fra elven over fossen.
   Du kjenner igjen mange av cachene vi tok, om tirsdag kjørte vi nøyaktig den samme veien du og jeg kjørte første gang du var her 🙂 En liten variasjon i cachene ble det, og vi tok færre om tirsdag enn når du var her, men ruta var den samme.
   Vinflasken var lekker! Synd jeg ikke klarer å lære meg å drikke innholdet 😉
   Takk det samme!